Next Gamesin johtaja: Suomalainen peliyhtiö saa muita helpommin rahaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomalaisten pelifirmojen maine auttoi myös Next Games -yhtiötä saamaan yli neljän miljoonan euron sijoituksen, arvioi toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen. Yhtiö toivoo rahoittajiltaan myös hyviä neuvoja.


– Kyllä väittäisin, että pelifirmalle on etu, että on Suomesta tai että on suomalaisia tekijöitä mukana, kertoo peliyhtiö Next Gamesin toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen.

Next Games tiedotti eilen saaneensa kuuden miljoonan dollarin rahoituksen pääomasijoitusyhtiöiltä ja yksityisiltä rahoittajilta. Huuhtasen mukaan suomalaisyhtiöiden maine auttoi myös Next Gamesia rahoituksen saamisessa.

– Onhan Supercellin ja Rovion menestys ollut huikeata, samoin kuin esimerkiksi oululaisen Fingersoftin. Menestystarinoita on tullut tasaiseen tahtiin, Huuhtanen sanoo.

– Se ilman muuta auttoi meitäkin, ja uskon, että auttaa myös muita, jotka miettivät yhtiönsä rahoitusta. Väittäisin, että nyt on hyvä hetki, myötätuuli on Helsingistä päin.

Next Gamesin rahoitus ei silti perustunut pelkästään Helsingin maineeseen mobiilipelien mekkana. Noin vuoden vanhan yhtiön perustajilla on jo noin 15 vuoden kokemus pelialalta muun muassa Supercellistä, Roviosta ja Disneyltä. Esimerkiksi Huuhtanen on aiemmin työskennellyt Habbo Hotel -yhteisöä kehittäneessä Sulakkeessa sekä Roviossa, joka tuli kuuluisaksi Angry Birds -pelistään.

Next Gamesilla oli työn alla kaksi peliä, joita on toistaiseksi näytetty vain rahoittajille. Toinen peleistä perustuu tekijöiden omaan ideaan, toinen suosittuun Walking Dead -televisiosarjaan. Walking Dead -pelin idea kehitettiin peliyhtiössä. He pääsivät esittelemään peliä sarjaa tekevälle AMC-kaapelikanavalle, koska tunsivat kanavan väkeä.

Walking Dead -peli julkaistaan joskus sarjan ensi syksynä alkavan viidennen kauden aikana. Paljon muuta Huuhtanen ei halua pelistä kertoa.

– Kerromme pelistä sitten lähempänä julkaisua yhdessä AMC:n kanssa.

Yhtiön omasta pelistä Huuhtanen on vain hieman avoimempi. Huuhtasen mukaan peli julkaistaan tänä vuonna ja sen ansaintamalli on "free-to-download" eli pelin voi ladata ilmaiseksi, mutta siinä voi tehdä pelin sisäisiä ostoksia, joilla voi hankkia erilaisia etuja.

Sama malli tunnetaan myös nimellä free-to-play. Mallia käytetään esimerkiksi Supercellin Clash of Clans -hittipelissä. Arvostelijat ovat kutsuneet sitä myös nimellä pay-to-win, sillä heidän mukaansa näissä pelissä voi menestyä vain maksamalla.

– En tiedä, onko se free-to-play harhaanjohtava tai ei, mutta kun katsoo tätä keskustelua termistä esimerkiksi EU:ssa, niin ainakin free-to-download kuvaa mielestäni sitä täysin oikein. Pelin voi asentaa ilmaiseksi, jonka jälkeen siinä voi tehdä ostoksia jos haluaa.

Sijoittajilta rahan
lisäksi myös neuvoja


Huuhtasen mukaan rahoituskierroksella kerätty raha menee yhtiön kasvuun ja pelien kehittämiseen. Next Gamesissa on 17 työntekijää ja Huuhtanen toivoo palkkaavansa vielä seitsemän lisää ennen kesää.

– Suomessa on ollut tosi kovaa koodaamista jo pitkään, joten hyviä kehittäjiä löytyy, Huuhtanen sanoo.

– Mutta käyttäjähankinnan eli pelien markkinoinnin osaajia ei Suomesta juuri vielä löydy – tai ainakin löytäminen on vaikeaa.

Yhtiö on käyttänyt myös ulkomailla asuvia freelance-työntekijöitä apuna joissakin selkeästi rajatuissa osissa pelin tekoa.

Uusilta pääomasijoittajilta Huuhtanen odottaa rahan lisäksi myös hyviä neuvoja, esimerkiksi pelimarkkinointiin.

– Mehän saimme mukaan Microsoftin entisen globaalin markkinointijohtajan Mich Mathewsin, jonka kanssa voimme sparrata markkinointia, Huuhtanen sanoo.

– Itse asiassa rahoituskierroksen kovin juttu oli juuri se, miten kovia nimiä saatiin saman pöydän äärelle. Monet heistä ovat tehneet sijoituksia menestyneisiin peliyhtiöihin, joten heillä on paljon osaamista. Toivomme heidän avulla välttävämme pahimmat karikot.

Sijoittajat toki halusivat myös osansa yrityksestä. Huuhtasen mukaan sijoittajien osuus yrityksestä nyt on jossain 15–30 prosentin välillä.

– Sanoisin, että teimme ehkä tyypillisen tämän vaiheen yrityksen rahoituskierroksen. Siinä toimivat tietyt lainalaisuudet.

Kommentit

    Näytä lisää