Samsung julkistaa Tizen-kellon ja -älypuhelimen Barcelonassa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Samsung julkistaa Tizen-kellon ja -älypuhelimen Barcelonassa

Samsung julkistaa ensi viikolla alkavassa Mobile World Congressissa Galaxy Gear 2 -älykellon, joka Androidin sijaan pohjautuu avoimeen Tizen-käyttöjärjestelmään, Cnet kirjoitti tiistaina.

Samsungin Tizen-kamera NX300

19.2.2014 9:14 | Päivitetty 19.2.2014 9:14

Samsung tuo Tizen-käyttöjärjestelmän reaalituotteiden maailmaan Barcelonan mobiilimessuilla ensi viikolla. Cnetin tietolähteiden mukaan Samsung julkistaa sekä älykellon että älypuhelimen, jotka käyttävät avointa Tizen-käyttöjärjestelmää.

Tizen on Nokiankin yhdessä laitteessa käyttämän Meegon perillinen. Sitä tukevassa liittoumassa on paljon suuria teknologiayrityksiä, mutta Samsung on vahvin tukija. Toistaiseksi markkinoilla on vain yksi Tizen-pohjainen kuluttajalaite, Samsungin julkaisema kamera.

Samsung lupaili Tizen-puhelinta jo viime vuoden syyskuussa, mutta siirsi kahdesti sen julkistusta tähän vuoteen. Cnetin lähteiden mukaan Samsung kehittää myös muuta päälle puettavaa teknologiaa Tizenin ympärille. Niissä painottuvat liikunta- ja terveyssovellukset. Cnet huomautti, että Samsung voi vielä muuttaa suunnitelmia Tizen-julkistuksesta.

Samsungin pääjulkistus Barcelonassa on kuitenkin Galaxy S5 -älypuhelin.

Tizen-pohjainen älykello ja muut tuotteet nähdään Samsungin mahdollisuutena vapautua Googlen kontrolloimasta Androidista. Cnet pitää Galaxy Gear -älykelloa esimerkkinä laitteesta, jossa Android on lähes häivytetty ja käyttöliittymä muistuttaa enemmän Windows Phonea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?