Aloitepalvelusta avointa koodia – aukoista jopa maksetaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Kansalaisaloite.fi:n tietoturvaongelmista voi saada rahallisen palkkion. Samalla hakkerit pääsevät todistamaan kyvykkyyttään mahdollista työpaikkaa silmällä pitäen.
Yli vuoden ikäinen ja oikeusministeriön ylläpitämä aloitepalvelu Kansalaisaloite.fi muuttui avoimeksi lähdekoodiksi. Suomen oloissa poikkeuksellisella päätöksellä halutaan ministeriön mukaan edistää avoimuutta sekä ohjelmistotuotannossa että julkishallinnossa.

Lähdekoodi julkaistiin Apache-lisenssillä 2.0, joka antaa varsin vapaat kädet koodin käyttämiseen. Palvelun teknisen toteuttajan Solitan mukaan kyseiseen lisenssiin päädyttiin myös, koska se on hyvin yleisesti käytetty ja tunnettu.

Erikoista on, että raportit mahdollisista ongelmista koodissa saatetaan palkita rahalla. Monet suuret ohjelmistotalot Googlesta Microsoftiin maksavat haavoittuvuuksista, mutta sellaisesta kuulee harvemmin suomalaisten ohjelmistojen yhteydessä.

– Solitassa kehittäjien keskuudessa asiasta keskusteltiin ja todettiin, että olisi kova juttu palkita niitä, jotka innostuvat osallistumaan tähän avoimeen kehitystyöhön. Etukäteen ei palkitsemista ole tarkoin valmiiksi mietitty, vaan mahdolliset tapaukset katsotaan läpi tapauskohtaisesti. Ja totta kai meitä talona kiinnostavat myös osaavat tekijät, joten jos koodista löytyy huomauttamista, niin taatusti tahtoessaan pääsee työhaastatteluun, sähköisen liiketoiminnan johtaja Timo Honko Solitasta vinkkaa.

Kommentit

    Näytä lisää