Tässäkö 4K:n läpimurron avaimet? Hinnanpudotus ja Netflix - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tässäkö 4K:n läpimurron avaimet? Hinnanpudotus ja Netflix

Tämän vuoden suurin juttu CES-messuilla on televisioiden uutuustarkkuus 4k. Laitevyöry on huima, mutta myös sisällöstä tihkuu tietoa.

8.1.2014 11:25 | Päivitetty 8.1.2014 14:35

CES-messut paljastavat, että kaikilta suurilta valmistajilta on tulossa tarjontaa jo useaan eri mallisarjaan.

Koska suurimmat ja kauneimmat 4k-televisiot maksavat poskettomasti, tarjonnan lisäys merkitsee hintojen ripeää laskua kuluttajakaupassa. Se on toki myös menestyksen edellytys.

Sekä LG että Samsung esittelivät 105 tuuman kaarevan televisionsa leveämmällä 21:9-kuvasuhteella. Tämä antaa jo todellista leffatunnelmaa.

Netflix vahvistaa alkavansa jaella 4k-sisältöä tänä vuonna suoraan televisioihin. Esimerkiksi House of Cardsin toinen tuotantokausi on tarjolla tarkemmalla kuvalla.

Mielenkiintoiseksi jakelun tekee myös se, että Netflix kertoo suoratoiston vaativan vain 15 megabitin sekuntivauhtiin kykenevän nettiliittymän. Tehostuva pakkaus auttaa tässä kohdassa huomattavasti.

Myös Sony kertoi tarjoavansa oman Video Unlimited -palvelunsa kautta aitoa 4k-sisältöä useamman leffan muodossa. Myös suositun Breaking Badin kaikki tuotantokaudet tulevat tarjolle tarkempana versiona.

Videokuvaa voi myös itse tallentaa 4k-tarkkuudella. Sony FDR-AX100 luvataan jenkkimarkkinoille alle 2000 dollarin hinnalla, mikä kuulostaa lähes kohtuulliselta. Laite on tosin turhan iso.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?