Digitoday

Taistelu älytelevisioista: WebOS vastaan Android

Julkaistu:

Älypuhelimista ponnistaneet käyttöjärjestelmät aloittelevat elämäänsä älytelevisioissa. LG ja Philips kertoivat uusista malleistaan.
Käyttöjärjestelmillä alkaa olla televisioissa näkyvämpi paikka kuin mitä vielä pari vuotta sitten olisi osannut odottaa. Etenkin webOS oli monen mielissä jo kuollut ja kuopattu, kunnes HP myi alustan LG:lle viime vuonna.

Nyt CES-messuilla Las Vegasissa LG alkaa lunastaa lupauksiaan televisioista, jotka käyttävät webOS:ää. Korealaisyhtiön mukaan webOS sisältyy suureen osaan sen tämän vuoden Smart TV -malleista.

Kuten paraskin pölynimurien esittelijä, LG vääntää ovea auki koteihin kolmella mainoslupauksella: helppo asennus, vaivaton siirtyminen eri sovellusten välillä ja helppo tapa navigoida tv-lähetysten, verkkosisällön ja sovellusten välillä.

Samaan aikaan hollantilainen Philips auttaa Googlea nuolemaan haavoja, jotka sen epäonnistunut Google TV -hanke aiheutti. Google päätti syksyllä helpottaa mobiilin Android-käyttöjärjestelmän siirtämistä televisioihin ja tämä näyttää kantavan hedelmää ainakin Philipsin CES-messuilla julkistamassa televisiossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Philipsin Androidia käyttävä Ambilight-televisio on tulossa myyntiin vuoden toisella neljänneksellä alkaen Euroopasta ja Venäjästä. Yhtiö rummuttaa Google Play -kaupan laajaa sovellusvalikoimaa, josta pitäisi riittää peli-iloa television käyttäjille.

Tosin kun sovellukset on tähän asti suunniteltu lähinnä pienille ja kosketusta tukeville näytöille, kuulostaa niiden tarjoaminen suurelta tv-näytöltä äkkiseltään hieman merkilliseltä.

Kommentit

    Näytä lisää