CES esittelee Googlen, Applen, Audin ja muiden autovalmistajien viihderatkaisuja - Digitoday - Ilta-Sanomat

Android-iOS-kisa autoihin: Audi viihdyttää Androidilla

Google ja Audi julkistavat ensi viikon Consumer Electronics Show -messuilla Las Vegasissa tekevänsä yhteistyössä autojen viihdejärjestelmää.

Applen mukaan Honda kuuluu niihin automerkkeihin, jotka tukevat sen integroitua iOS-pohjaista viihde- ja autojärjestelmää.

30.12.2013 11:03 | Päivitetty 30.12.2013 11:02

Wall Street Journalin uutisen mukaan Google ja Audi tekevät yhteistyötä siruvalmistaja Nvidian ja muiden kumppanien kanssa Android-pohjaisen luodakseen viihde- ja navigointi- ja autojärjestelmän rakentamiseksi.

Asiasta uutisoivan Venture Beatin mukaan Androidia on yritetty monta kertaa tuputtaa autojen valmistajille,  mutta ne ovat vastahakoisia, koska haluavat suojella omien järjestelmiensä omistusoikeutta ja brändiä.

Viime vuonna Mercedes-Benz R&D:n USA:n toimitusjohtaja Johann Jungwirth lupaili Android-pohjaista viihdesysteemiä, mutta siitä ei ole kuulunut sen jälkeen.  Sen sijaan Mercedes näyttää valinneen Applen iOS-pohjaisen teknologian.

Applen mukaan viihdejärjestelmien iOS-leirissä ovat myös Chevrolet, Ferrari, Opel, Nissan, Infiniti, Honda, Volvo, Acura, Hyundai, Kia ja Jaguar.

Fordin ja Audin on aikaisemmin raportoitu kehittävän itsenäistä ajoteknologiaa, jota BMW:n uskotaan myös esittelevän. Toisaalta autovalmistajien tiedetään tekevän yhteistyötä teleoperaattorien kanssa. Sen päämääränä olisi tuoda verkkoyhteydet autoihin ilman erillistä älypuhelinta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?