Googlen virtuaalilasit tekevät pitäjästä friikin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Lasiraivo seuraa Google Glass -teknolaseja, rumatkin ovat

Googlen kameralla varustetut virtuaalilasit ovat muuttumassa uutta teknologiaa pelkäävien ja karttavien maalitauluksi. Seattlessa tapahtunut asiakkaan heittäminen ulos ravintolasta on noussut puheen aiheeksi, jossa nörttejä kuritetaan raivoisasti.

28.11.2013 7:30 | Päivitetty 28.11.2013 9:31

Tapahtuma sinänsä ei ole ainutkertainen ja se luultavasti toistuu vielä tuhansia kertoja, mutta juuri sen takia sen herättämät tunteet ovat mielenkiintoisia. Seattlelaisen Lost Lake Cafe & Loungen vuoropäällikkö pyysi Nick Starr’ia ottamaan Google Glass -virtuaalilasit pois päästään tai lähtemään ravintolasta 21. marraskuuta. Starr päätti lähteä, mutta nosti asian esille Facebookissa.

Facebook-merkinnässään hän sanoi olleensa samassa ravintolassa usein ennenkin lasien kanssa ilman hankaluuksia. Hän vaati vuoropäällikköä osoittamaan, että saman omistajan kahdella ravintolalla oli pysyvä kielto virtuaalilaseille ja vaati omistajaa rankaisemaan vuoropäällikköä palkanalennuksella tai erottamisella. Myöhemmin hän pyysi anteeksi tätä vaatimustaan.

Facebookissa ja paikallisen televisioaseman lähetyksissä jatkunut keskustelu oli osapuolten kohdalta suhteellisen asiallista ja rauhallista, mutta yleisöstä nousseet reaktiot olivat kaikkea muuta kuin sitä.

Starr’ia ja laseja puolustavat näyttävät joutuvan keskustelussa puolustuskannalle. He näyttävät olevan varmoja siitä, että lasit ovat tulevaisuuden juttu ja leviävät laajaan käyttöön. He muistuttavat, että kameralla varustettuihin puhelimiin suhtauduttiin aikanaan samalla tavalla.

Tapauksesta uutisoineen The RawStoryn monissa kommenteissa lasiraivo nousee pinnalle.

Not convinced kirjoitti:

– Hassua, lasit sanovat ”katsokaa minua” ja ne sanovat myös niitä pitävän henkilön sanovan katsokaa minua.

Reta Lane:

– Mikä mulkku hän onkaan. Ihmiset, jotka luulevat, että he voivat mennä yksityisesti omistettuun ravintolaan ja vaatia potkuja ihmiselle, saavat minut yökkäämään. Hän näyttää idiootilta sen lisäksi, että hän on luotaan työntävä. Mikä lapsellinen näytös häneltä.

Jackson Boot:

– En ole vielä nähnyt kenenkään pitävän tuollaisia, ja asun [San Franciscon] lahden alueella...Niin pian kuin näen, toivon, että iGlass tallentaa nyrkkini murskaamassa ne.

Angriestdogintheworld:

– Google-lasit filmaavat ravintolan jokaista asiakasta.

 Flying Squid:

– Kuvittele silmälasien sijasta hänen olkapäälleen videokamera, joka mahdollisesti nauhoittaa koko ajan. Mutta juuri sitähän lasit ovat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?