Xbox One myi yhtä paljon kuin PS4 - mutta voi silti jäädä kakkoseksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Xbox One myi yhtä paljon kuin PS4 - mutta voi silti jäädä kakkoseksi

Xbox One -pelikonsolia myytiin ensimmäisen vuorokauden aikana miljoona kappaletta, kertoo Microsoft. Samaan myyntimäärään pääsi Sonyn PS4 viikkoa aiemmin. Silti Xbox Onen alku vaikuttaa heikommalta.

25.11.2013 9:51 | Päivitetty 25.11.2013 9:53

Sonyn PlayStation 4 -pelikonsoli avasi kovaan myyntiin reilu viikko sitten. Nyt Microsoftin Xbox One on vastannut omalla ennätyksellään – joskin asiassa on yksi mutta.

Xbox One -pelikonsolin myynti alkoi viime viikon perjantaina, eli viikkoa myöhemmin kuin Sonyn uuden PS4-pelikonsolin. Microsoftin tulos oli kuitenkin samantapainen.

Yhtiö kehuu, että uutta Xboxia myytiin maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta 24 tunnin aikana. Microsoftin mukaan kyseessä on Xboxin historian vauhdikkain aloitus ja yhtiön ennätys.

Xbox One on Microsoftin mukaan myyty loppuun useimmissa paikoissa. Kauppoihin pyritään saamaan lisää myytävää mahdollisimman nopealla tahdilla.

Vetikö PlayStation 4 sittenkin pitemmän korren?

Sonyn ja Microsoftin alkumenestys näyttää samanlaiselta. Myös PlayStation 4 -pelikonsolia saatiin kaupaksi miljoona laitetta ensimmäisen 24 tunnin aikana.

Myynnissä oli kuitenkin merkittävä ero. PlayStation 4 tuli aluksi myyntiin vain Pohjois-Amerikkaan. Sen sijaan Microsoftin Xbox saavutti oman miljoonan laitteen myyntinsä laajemmalla alueella. Xbox One tuli myyntiin Yhdysvaltojen lisäksi esimerkiksi Australiassa ja monissa Euroopan maissa.

Todellista tilannetta ei kuitenkaan vielä tiedetä. Molempien pelikonsoleiden ensimmäiset erät myytiin ilmeisesti laajasti loppuun. PS4:n ja Xbox Onen kysynnästä saadaan parempaa kuvaa lähiviikkojen aikana, jos Sony ja Microsoft saavat riittävästi myytävää kauppoihin.

Suomessa PlayStation 4:n myynti alkaa tämän viikon perjantaina noin 450 euron hintaan.

Xbox Onen virallinen Suomen julkaisu on vasta ensi vuoden puolella, mutta ennakkotilaajille on lupailtu ensimmäisiä laitteita jo joulukuussa. Xbox Onen hinta Suomessa on noin 550 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?