Naisilla yhä vääriä mielikuvia it-alasta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Koodaajaksi miesten keskelle: "Silmät kiinni ja sormi ruutuun"

Yksinäistä ja ahdistavaa? Naisten mielikuvat eivät mairittele it-alaa.

Yksinäistä ja ahdistavaa? Naisten mielikuvat eivät mairittele it-alaa.

Julkaistu: 10.10.2013 6:02, Päivitetty 9.10.2013 15:07

Hanna Heiskanen ei todellakaan aikonut it-alalle, mutta sinne päädyttyään ei kadu hetkeäkään. Kunpa jo koulussa olisi kerrottu…

32-vuotias Hanna Heiskanen työskentelee koodaajana helsinkiläisessä it-alan palveluyhtiö Snoobissa. Snoobi on hänen kolmas työpaikkansa it-alalla, eikä hän ole koskaan työpaikoillaan törmännyt toiseen naispuoliseen koodaajaan.

– Päädyin alalle sattumalta. Vaihdoin pois kaupalliselta alalta, ja avasin ammatinvalintaoppaan. Laitoin silmät kiinni, ja sormi osui ohjelmistoalaan. Ajattelin, että "kuinka vaikeaa se voi olla". Ja se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, Heiskanen kertoo.

"Emme haekiintiöitä"

Hanna Heiskanen osallistui syyskuun lopussa ensimmäistä kertaa pidettyyn Super-Ada-tapahtumaan Helsingin Sanomatalossa. Super-Ada-kampanjan ja -tapahtuman tavoitteena on houkutella lisää naisia tietoalalle tai ylipäätään tietotekniikkaa painottaviin työtehtäviin – mille tahansa alalle teollisuudesta palvelutuotantoon.

Nice Tuesday -yhdistyksen käynnistämän Super-Adan projektisihteeri Nina Lukkari nostaa esimerkiksi terveydenhuollon.

– Odotettu elinikä on pidentynyt koko ajan, ja on ihan tilastollinen tosiasia, että naiset elävät pidempään kuin miehet. Joten jos naiset käyttävät terveydenhuollon palveluita, heidän voisi olla hyvä olla mukana myös tuottamassa niitä. Emme kuitenkaan vaadi mitään kiintiöitä, ne eivät aja kenenkään etua.Etkö purkanut tietokonettalapsena? Ei se mitään

Lukkari miettii, onko joka päivä käytetty teknologia jo niin arkipäiväistynyt, ettei ajatella mistä se on tullut ja miten se on syntynyt. Yli 600 naisjäsenen Nice Tuesday ei halua naisia it-alalle niinkään paikkaamaan jatkuvaa työvoimapulaa, vaan tuulettamaan tunkkaisia näkemyksiä siitä, mitkä alat sopivat naisille ja mitkä miehille.

– Asenteet ovat hyvin vahvasti syynä, miksi naisia ei alalla näy, se mielletään hyvin vaikeaksi ja sitä pidetään edelleen mystisenä. Luullaan, että pärjäämiseen vaaditaan erityislahjakkuutta, Lukkari perkaa.

Snoobin Heiskanen on samaa mieltä. Yksi väärinkäsitys on, että it-alalle haluavien olisi pitänyt askarrella tietokoneiden parissa jo 10-vuotiaasta lähtien, jotta he pärjäisivät varsinaisessa it-alan koulutuksessa. Se ei vain yksinkertaisesti ole niin.

Hanna Heiskasta ei peruskoulussa tai toisen asteen opinnoissa kannustettu tietotekniseen ammattiin. Hän muistaa opinto-ohjaajien eli opojen olleen vähän hukassa aiheen kanssa. Ja luennoituaan eri lukioissa it-alan eduista, tilanne näyttää edelleen olevan samansuuntainen. Mutta ongelma koskee yhtä lailla poikia.

Kyynärpäätpiilossa

Jääkö nainen sitten porukan ulkopuoliseksi miesvaltaisessa työympäristössä? Ainakaan Heiskanen ei ole sellaista kokenut.

– Kun työpaikalla on molempia sukupuolia, ilmapiiri on parempi. It-alalla on myös rentoa ja huumoripitoista väkeä, ja harvemmin täällä harrastetaan kyynärpäätaktiikoita, kun pitää pelata yhteen. Se on iso harhaluulo, että koodaaminen ei olisi sosiaalista, Heiskanen korjaa.

Siinä mielessä naiseus on etu, että Heiskasen mukaan miehet pystyvät esittämään naiselle niitä tyhmiäkin kysymyksiä, joita he eivät muille kollegoilleen välttämättä kehtaisi esittää. Lähinnä vain työpaikan saunaillat ovat vaatineet hiukan venkslaamista, mutta muihin ongelmiin Heiskanen ei ole törmännyt.

Palkkaan Heiskanen on tyytyväinen. It-ala on hänen mukaansa meritokratia, eli kyvyt määrittelevät etenemisen. Palkkaerot ovat tutkitusti monia muita aloja pienempiä, sillä naisen euroksi it-alalla on taannoin laskettu 96 senttiä.Mistä löytyynaispuolinen Bill Gates?

Heiskasen myönteiset kokemukset eivät sulje pois sitä mahdollisuutta, että muualla naiset törmäävät esimerkiksi seksuaaliseen häirintään. Mutta Super-Adan Nina Lukkarin mielestä kysymys on hyvin vaikea, sillä vastauksia saa yhtä paljon kuin on naisia alalla. Eikä ole hänen mukaansa mitään syytä olettaa, että juuri it-alalla seksuaalinen häirintä jotenkin korostuisi.

Nina Lukkarin mielestä on pikemminkin niin, että miesvaltaisessa organisaatiossa työntekijän asiantuntijuus ja osaaminen korostuu muita seikkoja enemmän. Ja nyt tarvitaan naispuolisia idoleita, uuden aallon "billgateseja", jotka ovat ylpeitä osaamisestaan.

– Naisten määrä esimiestehtävissä voi todistetusti parantaa yrityksen tuottavuutta. Uskon, että näissä rooleissa naiset pystyvät paremmin loistamaan. He osaavat ottaa huomioon tiimin erilaisia näkemyksiä ja käsitellä muutosvastarintaa yt-väritteisessä maailmassa.

Tuoreimmat osastosta