Windows Phone kompuroi Youtubessa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows Phonen "Youtube-sovellus" on web-linkki

Microsoftin yritykset tuoda "oma" Youtube-sovellus Windows Phone -älypuhelimiin ovat päättyneet kehnosti kerta toisensa jälkeen.

Nokian Lumiat kiinnostavat Youtuben katsojia, mutta Lumioilla Youtube-käyttäjäkokemus on kökkö.­

8.10.2013 14:49 | Päivitetty 8.10.2013 14:45

Google on kaatanut kaikki Microsoftin tekemät Windows Phonen omat Youtube-sovellukset. Nyt näyttää siltä, että Microsoft on luovuttanut, sillä sen uusin Youtube-sovelluksen päivitys on pelkkä linkki web-toistimeen.

Youtube-sovelluksen maanantaina julkaistu versio 3.2 on pelkästään websoitin. Se vie käyttäjän suoraan selaimeen, kun hän yrittää tehdä jotain Youtubeen liittyvää, kirjoittaa Techradar. Youtube-ikonin klikkaaminen vie suoraan m.youtube.com -sivulle.

Elokuussa Google esti Microsoftin viimeisimmän Youtube-sovellusversion, koska sitä ei ollut rakennettu sääntöjen vaatimalla html5:llä. Tätä aiemmin Windows Phonen Youtube-sovellus ammuttiin alas sillä perusteella, ettei se näyttänyt Googlen mainoksia.

Microsoft vastasi huomauttamalla, ettei markkinoiden johtavia iPhone- ja Android-puhelimien Youtube-sovelluksia ole koodattu html5:llä. Se arveli, että Google ei vain halunnut Windows Phonen käyttäjille samaa käyttökokemusta kuin muiden alustojen käyttäjille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?