Harvat ja valitut pääsevät testaamaan Steam-pelikonsolia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Harvat ja valitut pääsevät testaamaan Steam-pelikonsolia

Steam-asiakas saattaa saada Valven Steam Machinen testiin, jos on onnekas. Yhtiö lähettää kourallisen prototyyppikonsoleita aktiivipelaajille.

27.9.2013 14:19 | Päivitetty 27.9.2013 14:19

Prototyyppejä tulee jakoon vain 300 kappaletta. Steamin sivulta voi lukea tarkemmat ohjeet, kuinka laitetta voi yrittää itselleen saada. Ne toimitetaan onnekkaille hakijoille tämän vuoden puolella ajankohtaa tarkemmin määrittelemättä – ei kuitenkaan ennen lokakuun loppua, sillä hakemuksia otetaan vastaan 25. lokakuuta asti.

Kaiken kansan iloksi konsoleita on luvassa vuodenvaihteen jälkeen. Valve kertoo, että useilta eri valmistajilta on tulossa laitteita, joissa käytetään yhtiön pari päivää sitten julkistamaa omaa SteamOS-käyttöjärjestelmää.

Käyttöjärjestelmä pohjautuu Linuxiin. Äskettäin Valven toimitusjohtaja Gabe Newell julisti, että Linuxista tulee tärkein pelialusta.

Steam Machinen teknisistä yksityiskohdista ei tässä vaiheessa vielä puhuta mitään, eikä prototyypistä ole näytetty edes kuvia. Punaisena lankana koneen suunnittelussa on kuitenkin ollut helppokäyttöisyys. Todennäköisesti se on tällä Valven omalla Linuxilla toimiva pc-tekniikkaa käyttävä laite, jonka käyttö on pyritty tekemään konsolimaisen yksinkertaiseksi: loota kiinni televisioon ja peli käyntiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?