Grand Theft Auto V:llä huikeat myyntiluvut Suomessa – varastot tyhjänä

Peliä myytiin 88 000 kappaletta alle viikossa. Määrä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen.

27.9.2013 11:06 | Päivitetty 27.9.2013 11:06

Tänään julkaistun videopelien julkaisijoiden ja jakelijoiden Figma-järjestön myyntilistan ykköstila ei ollut yllättäjä. Grand Theft Auto V eli GTA5 otti ykköspaikan syrjäyttäen samalla viime viikon ykkösen NHL14:n.

GTA5:n myyntimäärää voi silti pitää yllättävänä. Peliä Suomessa jakelevan 3H Distributionin markkinointipäällikkö Marko Pulkkinen kertoo, että peliä myyntiin ensimmäisen kuuden myyntipäivän aikana 88 000 kappaletta.

Määrä on Suomen mittakaavalla massiivinen. Pulkkisen mukaan luku on noin nelinkertainen "normaaleihin isoihin hitteihin" verrattuna.

– Sitä olisi myyty enemmänkin, ellei Playstation 3 -versio olisi loppunut, Pulkkinen sanoo.

Nyt myös pelin Xbox 360 -versio on maahantuojalta loppu. Peliä tulee maahantuojalle lentorahdissa pieni erä ensi tiistaina ja suurempi erä maitse perjantaina.

Myös myynninaloitus oli Suomen oloissa poikkeuksellinen. GTA5:lle järjestettiin noin 50 yömyyntitapahtumaa ympäri Suomea. Kaikki eivät olleet suurissa kaupungeissa, sillä mukana olivat muun muassa Raisio, Rovaniemi sekö Valkeakoski.

Pulkkisen tietojen mukaan GTA5:n myyntiintulo on piristänyt myös pelikonsolikauppaa. Peli on julkaistu toistaiseksi vain Playstation 3- ja Xbox 360 -konsoleille. Pelin julkaisija Rockstar Games ei ole vielä vahvistanut pc-version olemassaoloa, mutta siitä on huhuttu vahvasti.

GTA5 on maailman nopeimmin myynyt viihdetuote. Se rikkoi kolmantena myyntipäivänään miljardin dollarin rajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?