Bugbear hakee pelaajilta rahaa uudelle ajopelille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Julkaisijat sanoivat ei Suomi-romurallille: Tekijät toivovat nyt ennakkomaksua

Tunnettuja kaahauspelejä tehnyt Bugbear kääntyy pelaajien puoleen saatuaan rukkaset julkaisijoilta. Pelin fysiikkamallinnus rikkoo rajoja.

Bugbearin mukaan tämä on oikeaa pelikuvaa. Julkaisua povataan pc:lle ensi keväänä. Konsolit ovat mahdollisia myöhemmin.

6.9.2013 15:31 | Päivitetty 6.9.2013 15:30

Helsinkiläinen pelitalo Bugbear Entertainment käynnisti joukkorahoituksen tulevalle pelilleen. Hyvin fyysistä ajamista tarjoava peli on osuvasti nimetty Next Car Gameksi, eli seuraavaksi autopeliksi.

Bugbear toivoo pelaajien ostavan pelin ennakkoon 25 dollarilla (noin 19 euroa) ja äänestävän sitä Steam-pelipalvelussa, jotta peli pääsisi siellä myyntiin.

Perinteinen julkaisijareitti ei ottanut tuulta alleen. Bugbear on kuluttanut peliinsä jo yli miljoona dollaria, eikä halua vesittää sitä julkaisijoiden vaatimusten mukaiseksi.

– Olemme puhuneet julkaisijoiden kanssa viime vuosina ja meistä tuntuu, että ne eivät tajua tätä. Julkaisijat väittävät, että tällaiselle pelille ei ole markkinoita. Mutta olemme puhuneet faneille ja kuulemme viestinne…tälle pelille on olemassa markkinat, tuottaja Joonas Laakso vakuuttaa esittelyvideossa.

Bugbearin FlatOut-romurallien perillinen näyttää jo varhaisessa asteessaan varsin kehittyneeltä verrattuna autopelien nykyiseen standardiin. Etenkin vahinkomallinnus hakee vertaistaan. Vastaavaa on tähän mennessä nähty lähinnä ilmaisessa Rigs of Rods -ajosimulaattorissa ja siitä poikineessa, demoasteella olevassa BeamNG.drive -pelissä.

Next Car Game käyttää Bugbearin omaa ROMU-teknologiamoottoria, joka mainostekstin mukaan on omistettu "raskaan metallin kulkemiselle aivan liian kovaa ja tavaroihin törmäämiselle".

– Tämä ei ole meille vaikeaa. Me tiedämme, että pystymme täyttämään pelituntumaan ja teknologiaan liittyvät odotukset, Laakso sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?