Ranneke mittaa sykkeen ja lukitsee älypuhelimen

Kapea ranneke voi ratkaista monen ihmisen salasanapulmat. Se nimittäin tunnistaa omistajansa sydämen sykkeen ja tietää milloin salasanaa tarvitseva laite on käyttöetäisyydellä.

Ranneke voisi ratkaista monen ihmisen salasanaongelmat.

4.9.2013 12:54 | Päivitetty 4.9.2013 12:55

Bionym-yhtiö on aloittanut Nymi-rannekkeen ennakkotilaukset 80 dollarin hintaan. Myöhemmin se tulee myyntiin sadan dollarin verottomaan hintaan. Nymi viestii muiden laitteiden kanssa bluetooth 4.0 -yhteydellä. Se tukee Windows-, OS X-, Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiä.

Kun käyttäjä asettaa sormensa rannekkeen anturille, se reagoi värinällä ja led-valolla. Se lukitsee sen kanssa paritetun älypuhelimen tai muun laitteen silloin, kun laite ei ole käyttöetäisyydellä. Tämä piirre lisää älypuhelinten ja taulutietokoneiden yksityisyyttä silloin, kun käyttäjä jättää ne vaikka työpöydälle ja poistuu paikalta.

Bionymin tavoitteena on taivutella myös muut kuin ohjelmoitavien laitteiden valmistajat tukemaan Nymin käyttöä erilaisissa älykkäissä oheislaitteissa, Geek-julkaisu kirjoittaa. Sen mukaan yhtiö haluaa suostutella Teslan sähköautoihin älykkäitä oheislaitteita valmistavan Samsungin ymppäävän Nymi-tuen näihin oheislaitteisiin.

Ranneke voisi toimia esimerkiksi auton tai asunnon avaimina. Se tukee eleiden tunnistusta, joten sitä voi käyttää ohjaamaan erilaisia yksinkertaisia toimintoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?