Steve Ballmer: Nokia-tiimit pysyvät paikoillaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Steve Ballmer: Nokia-väki pysyy paikoillaan

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.9.2013 11:33, Päivitetty 3.9.2013 12:36

Microsoft tuskin siirtää työvoimaa pois Suomesta ainakaan ihan heti, väistyvä pääjohtaja ennakoi.

Microsoft-johtaja Steve Ballmer rustasi Nokia-kaupasta kirjeen työntekijöilleen. Kirjeessä on mielenkiintoista asiaa Nokian työntekijöiden kohtalosta lyhyellä aikavälillä.

Ballmer korostaa, että Microsoft saa kaupassa "mahtavaa osaamista" teknologian ja aineettoman omaisuuden rinnalla.

– Ei ole merkittäviä suunnitelmia muuttaa työn tekemisen sijaintia maailmassa integraation aikana, joten odotamme Nokia-tiimien pysyvän pitkälti paikoillaan maantieteellisesti, Ballmer kirjoittaa.

Tosin sanoihin "merkittäviä" ja "pitkälti" mahtuu varaus siitä, että kenties Microsoft sittenkin sorkkii niitä 4700 henkeä, jotka Nokian matkapuhelinbisnes on työllistänyt Suomessa.

Mutta jos Microsoftin viime aikaisia yrityksiä kuluttajalaitteissa katsotaan, voi suomalainen osaaminen olla arvossaan. Xboxia lukuun ottamatta Microsoft on tuottanut useamman flopin, kuten Surface RT -tabletin, Zune-musiikkisoittimen tai erittäin vähän aikaa myynnissä olleet Kin-puhelimet.

Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin palaaminen Microsoftille tekee hänestä merkittävän kandidaatin Steve Ballmerin korvaajaksi tämän astuessa syrjään vuoden sisällä. Tässä vaiheessa Elop ottaa vastuulleen Microsoftin laiteyksikön.

Tuoreimmat osastosta