Nokia julkaisi Here Auto -ohjelmiston - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nokia pönkittää asemaansa auton kojelaudassa ja auttaa perille

Nokian Here Auto -ohjelmisto toimii autojen kojelaudassa. Navigaatio-ohjelmistoa ryydittää puhelinsovellus, joka tukee myös Windows Phonen kilpailijaa Androidia.

2.9.2013 13:51 | Päivitetty 2.9.2013 13:52

Nokian asema autoissa on ollut vahva Navteq-karttayhtiön ostamisesta saakka. Monet maailman suurimmista autovalmistajista käyttävät Navteqin karttoja autojärjestelmissään.

Nyt näitä palveluita laajennetaan Nokia Here Auto -tuotteella. Kyseessä ei ole vain autoihin tarkoitettu kartta, vaan autojärjestelmissä toimiva kokonainen navigaatiojärjestelmä.

Olennainen osa uutta tuotetta on älypuhelinohjelmisto, joka laajentaa autojärjestelmän toimintaa. Here Auto Companion -sovellus (alakuvassa) julkaistaan Windows Phone -alustalle ja lisäksi Androidille.

Tämä on ymmärrettävää. Androidilla on noin 80 prosentin markkinaosuus älypuhelimissa, joten puhelinohjelmisto on käytännössä pakko tehdä myös sille. Nokia ei kuitenkaan ole tehnyt sovelluksesta iOS-versiota Applen iPhonelle.

Etsi autokännykällä

Autojärjestelmän ja älypuhelimen yhdistelmä tuo Nokian mukaan monia etuja. Älypuhelinohjelma voi esimerkiksi kertoa, mihin auto on pysäköity ja opastaa sitten käyttäjän autolle. Sovelluksella voi katsella auton tietoja, kuten polttoaineen määrää, sisälämpötilaa, rengaspaineita tai jopa tuulilasin pesunesteen määrää.

Käyttäjä voi myös hallita auton laitteita älypuhelimen kautta. Esimerkiksi auton ovien lukitusta ja ilmastointilaitetta voi ohjata puhelimella.

Automatkan reitin voi suunnitella jo ennen autoon siirtymistä. Suunnitelmat voi tehdä älypuhelimessa tai Here.com-nettipalvelussa.

Nokia Here Auto sisältää laajat toiminnot perinteisen autonavigoinnin puolella. Kartat toimivat 95 eri maassa, ja järjestelmä kertoo ajajalle esimerkiksi liikenneruuhkista ja polttoaineen hinnoista. Kun auto lähestyy määränpäätä, järjestelmä voi näyttää kohteen valokuvia, parkkitietoja ja jopa sisätilojen karttoja.

Nokia kertoo, että Here Auto tuodaan markkinoille lähikuukausien aikana. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi autojärjestelmiä valmistavien Continentalin ja Magneti Marellin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?