Googlen kännykkä ei ymmärrä Googlen Androidia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Googlen kännykkä ei ymmärrä Googlen Androidia

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.8.2013 13:28, Päivitetty 2.8.2013 13:28

Android-käyttöjärjestelmän uusi versio aiheuttaa vakavia ongelmia joissakin Nexus 4 -älypuhelimissa.

Ongelmista uutisoi muun muassa Engadget. Sen mukaan Nexus 4:n käyttäjät ovat valittaneet Googlen foorumeilla kännykän jumiutumisesta Android-päivityksen lataamisen jälkeen. Tai sitten laite on ajautunut jatkuvaan uudelleenkäynnistyksen kierteeseen.

Toistaiseksi ainoa ratkaisu näyttää olevan puhelimen tehdasasetusten palauttaminen tai edelliseen Android-versioon palautuminen ja puhelimen tietojen menettäminen siinä samalla. Yksi käyttäjä kertoi Know Your Mobilen mukaan, että hän ei kyennyt edes palauttamaan tehdasasetuksia.

Muiden varmistamattomien tietojen mukaan uusi Android on pilannut Nexus 4:n akkukeston joillakin käyttäjillä.

Engadgetin mukaan ongelmaisia näyttää olevan paljon, mutta vian levinneisyyttä on paha mennä arvioimaan sen enempää. Uutispalvelun oma Nexus 4 toimii uuden Androidin kanssa mukisematta.

Tilanne on erikoinen sikäli, että Google on valmistanut paitsi Androidin, myös Nexus 4 -puhelimen, tosin jälkimmäisen yhdessä LG:n kanssa. Kaiken päälle Android Jelly Beanin uusin versio 4.3 ei eroa kovinkaan paljon edeltäjästään.

Toinen ongelma koskee Netflix-palvelun käyttöä. Sen käynnistäminen jumittaa joitakin Nexus 4 -laitteita Android-päivityksen jälkeen. Google työskentelee ainakin Netflix-pulman parissa.

Nexus 4 on suhteellisen tuore älypuhelin, jota Digitoday luonnehti testissään "melkein erinomaiseksi". Puhelinta myydään myös Suomessa.

Tuoreimmat osastosta