FT: Apple etsii lisäväkeä älykellon kehittämiseen - Digitoday - Ilta-Sanomat

FT: Apple paisuttaa iWatch-tiimiä, kellohanke vaikeuksissa

Tietotekniikkayhtiö Apple rekrytoi uutta väkeä yhtiön älykellon eli iWatchin kehitysryhmään. Jo pitkään kehitteillä ollut projekti on alkanut huolestuttaa sijoittajia. Uuden työvoiman metsästys viittaa siihen, että projekti ei ole sujunut suunnitelmien mukaisesti, talouslehti The Financial Times (FT) kertoo.

15.7.2013 11:50 | Päivitetty 15.7.2013 11:32

FT:n haastatteleman lähteen mukaan uuden työvoiman etsintä viittaa siihen, että yhtiöllä on vielä perustavanlaatuisia teknisiä ongelmia ratkaistavanaan. Apple tarvinnee lisävoimaa myös kellon muotoiluun.

Applen iWatchiksi nimetyn kellon parissa työskentelee nyt useita kymmeniä työntekijöitä. Uuden työvoiman palkkaaminen viittaa siihen, että iWatch esiteltäisiin yleisölle vasta ensi vuoden aikana. Applesta ei haluttu kommentoida aikataulua.

Tässä kuussa Apple palkkasi Paul Deneven, joka lähti muotitalo Yves Saint Laurentista toimitusjohtajan paikalta työskentelemään erikoisprojekteihin uudelle työnantajalleen. Deneven kokemus tyylin ja luksustuotteiden parissa on nähty olevan hyödyksi Applen kellon kehittelyssä ja brändin luomisessa.

Applen rekrytointiin on kuulunut myös varhaisessa vaiheessa olevien startup-yritysten osto. Näiden yritysten työntekijät ovat sitten siirtyneet kehittämään Applen tuotetta hyvällä palkalla.

Applen muista tuotteista odotetaan markkinoille uutta keskihintaluokan iPhonea, jossa on muovikuoret. Kansainvälinen investointipankki Jefferies ennustaa, että älypuhelin iPhone 5S:n tuotanto alkaa tässä kuussa ja, että puhelin tulisi myyntiin syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?