Aruba Networksin Workspace lohkoo kännykän yksitykseen ja yrityksen osaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Haastattelu: Kännykän lohkominen osiin on yritys-it:n trendi

Puhelimen lohkominen yksityiseen ja yrityksen osaan on yritys-it:n tapa tulla toimeen kasvavan BYOD (bring your own device) -trendin kanssa. It-viikko haastatteli heinäkuussa ratkaisunsa markkinoille tuovan Aruba Networkksin maajohtajaa.

­

10.4.2013 17:30 | Päivitetty 10.4.2013 17:30

BYOD (bring your own device) -trendi, jossa työntekijät kantavat omia laitteitaan työpaikoille tuottaa harmaita hiuksia yritys-it:lle. Miten pitää erossa toisistaan yrityssovellukset ja työntekijöiden henkilökohtainen puhelimella oleva materiaali.

Puhelin- ja ohjelmistovalmistajat ovat alkaneet tarjota tähän omia lääkkeitään. Samsungin Knox on ohjelmisto, joka lohkoo puhelimen yleiseen ja yrityksen osaan.

It-viikko haastatteli vastaavan ratkaisun tänään julkistaneen Aruba Networksin Suomen ja Baltian maajohtajaa Ilpo Mäkistä.

Aruba Workspace on mobiiliohjelma, joka mahdollistaa toisistaan riippumattoman yksityisen ja yritysosion luomisen puhelimeen. Idea on mahdollistaa tietoturvallinen omien laitteiden töihin tuominen. Ohjelma integroituu osaksi Clearpass Access Management -ohjelmistoa.

– On arveluttavaa, jos yritys ottaa kokonaan haltuunsa yksityisen laitteen. Siksi on tärkeää, että osiot on erotettu tietoturvallisesti toisistaan, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan salattu yritysosio voidaan pyyhkiä tyhjäksi etähallinnalla, mutta yksityispuoleen ei kosketa. Yksityisosio ei näy ylläpidolle.

– Muutamia esimerkkejä on, joissa yritys-it on pyyhkinyt koko kadonneen puhelimen tyhjäksi valokuvineen ja yhteystietoineen. Sitten se onkin löytynyt hetken kuluttua, Mäkinen selittää.

Workspace kontrolloi kuitenkin puhelinta. Se voi antaa enemmän nettikaistaa yrityssovelluksille ylläpidon niin halutessa. Siihen kuuluu muun muassa mahdollisuus päättää, millaisia ohjelmia yritysosioon saa asentaa ja annetaanko niille käynnistyslupaa, jos puhelin on vieraassa verkossa tai sen yksityispuolelle on asennettu mustalla listalla olevia sovelluksia. Samoin toimintoja voi rajoittaa, jos puhelin jailbreakataan.

Clearpass Access Managementin ohjelmat asennetaan Android-versiossa erillisestä yritysportaalista, joka toimii yrityksen ”sisäisenä ohjelmakauppana”, jota it-osasto hallinnoi.

Workspacessa on erikoista se, että se tulee Androidin ohella iOS:lle. iOS:ssä ohjelmiston komponentit on ladattava Applen App Storesta.

Windows Phone -versiota ei ole ainakaan toistaiseksi luvassa.

– Markkinoiden vaatimuksista versioita tuodaan lisää, Mäkinen muotoilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?