Digitoday

Yleisön rahoittama Android-pelikonsoli valmistui

Julkaistu:

Kännyköistä tuttua Android-alustaa käyttävä OUYA-pelikonsoli on valmistunut, ja toimitukset on kehittäjien mukaan aloitettu.


Vasta viime kesänä julkistetun OUYA:n kehitys on rahoitettu Kickstarter-verkkoyhteisön kautta yli 10 000 ensimmäisen tukijan tuella.

OUYA-konsoli tulee virallisesti myyntiin kesäkuussa, mutta viime viikon lopusta alkaen tukijat ovat saaneet viestejä, joiden mukaan laitteen lähetykset ovat alkaneet. Myös ensimmäiset suomalaiset ovat saaneet jo ilmoituksen toimitusten alkamisesta.

OUYA-konsoli perustuu älypuhelinten ARM-suorittimien tekniikkaan, mutta puhelimista poiketen siinä on kotiverkkoa varten ethernet-liitäntä sekä hdmi-video- ja ääniliitäntä. Laite tukee myös langattomia wlan-verkkoja.

Kärjistettynä OUYA on televisioon ja kotiverkkoon kytkettävä keskitason älypuhelin ilman näyttöä tai mobiiliverkkoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laite on maksanut ennakkotilauksessa 99 dollaria (noin 77 euroa), mutta suuremmallakin summalla on voinut tukea kehitystä.

Kehittäjät ovat ilmoittaneet, että uusia versioita on jo tulossa. Osa uudistuksista on tulossa ohjelmistopäivityksenä, mutta myös kokonaan seuraavan sukupolven laitteita on kehitteillä.

OUYA poikkeaa yhdysvaltalaisen Microsoftin sekä japanilaisten Nintendon ja Sonyn pelikonsoleista siinäkin, että pelit ladataan ja ostetaan kokonaan verkkokaupasta. Fyysistä mediaa ei ole. Peleihin saa tutustua maksutta, mutta luottokortti on oltava, koska peleihin voi ostaa laajennuksia. Pelien myymistä voi myös pitää kriittisenä sen kannalta, että pelien kehittäjiä myös kiinnostaa tuoda pelattavaa OUYA:lle.

Valmistajan mukaan konsolille on jo yli 100 peliä. Ne ovat kuitenkin pääasiassa pienten kehittäjien julkaisuja ja tunnetumpien pelifirmojen vanhempia pelejä. Suuret nimekkäät pelit puuttuvat ainakin toistaiseksi joukosta.

Laitteen valmistuminen on herättänyt myös paljon epäilyjä. Amerikkalaisen Engadget-tekniikkablogin mukaan ensimmäiset ennakkotilaajat ovat ainakin jo saaneet laitteen Yhdysvalloissa. Kehittäjien mukaan ennakkotilaajat ympäri maailmaa saavat konsolinsa lähiviikkojen aikana.

Kommentit

    Näytä lisää