iPhone myyntiin uudenlaisella tavalla – asema vahvistuu entisestään

Julkaistu: , Päivitetty:

USA:n neljänneksi suurin operaattori T-Mobile on saanut lähes kuuden vuoden odotuksen jälkeen iPhonen valikoimiinsa. Operaattori alkaa myydä puhelinta ilman operaattorikytkyä.


T-Mobile on saanut odottaa iPhonea pitkään. Applella oli yksinoikeussopimus AT&T:n kanssa vuoden 2011 alkuun saakka, jolloin iPhonesta tehtiin cdma-versio Verizonille.

Lokakuussa 2011 Apple pääsi sopimukseen kolmanneksi suurimman Sprintin kanssa, mutta T-Mobilen eri taajuuksilla toimivalle 3g-verkolle ei koskaan tehty iPhonea.

T-Mobile on sittemmin siirtynyt 1900 megahersin taajuuksiin ja iPhone 5 toimii myös T-Mobilen lte-verkossa. Apple tekee kuitenkin T-Mobilelle oman version iPhone 5:stä. Myös iPhone 4S ja 4 tulevat T-Mobilelle myyntiin.

T-Mobile on pienin USA:n neljästä suuresta operaattorista, mutta sillä on kuitenkin noin 34 miljoonaa asiakasta. iPhonen tulo T-Mobilelle onkin ikävä uutinen kilpailijoille. T-Mobile on satsannut erityisesti Android-puhelimiin, mutta valikoimassa ovat myös BlackBerryt ja Lumia 810.

iPhonen markkinaosuus on noussut USA:ssa iPhone 5:n myötä ja kilpailu älypuhelimissa kiristyy entisestään, kun käytännössä kaikilla operaattoreilla on Android-puhelimia ja iPhone valikoimassa.

T-Mobilen  iPhone 5:n saa käteen 99 dollarin käteismaksulla, minkä jälkeen puhelinta maksetaan 20 dollaria kuukaudessa 24 kuukauden ajan. iPhone 4:n hinta on painettu 14,95 dollariin ja 15 dollarin kuukausimaksuun. Aivan niin halvalla iPhonella ei soitella, sillä T-Mobilen ainoa liittymä iPhonelle maksaa 50 dollaria kuukaudessa.

Kilpailijoista poiketen iPhonea ei ole kuitenkaan sidottu liittymään. T-Mobile kehuu, että vain sen asiakas voi vaihtaa koska tahansa puhelinta, kun muilla jenkkioperaattoreilla pitää odottaa kytkyn loppumista tai maksaa ekstraa kytkyn aikana.

Kommentit

    Näytä lisää