Steam Box lähenee testiä, sykemittari ehdolla ohjaimeen - Digitoday - Ilta-Sanomat

Valven pelikonsoli pian täällä – mukana elintoimintoja mittaava sykemittari?

Valve aikoo saada Steam Box -pelikonsolinsa prototyypin testiin lähikuukausina, BBC kertoo. Ohjaimeen on ehdolla mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Eikö pelota? Ehkä pelit sopeutuvat jatkossa.

6.3.2013 12:00 | Päivitetty 6.3.2013 12:00

Kymmenien miljoonien pc-pelaajien Steam-palvelua pyörittävä Valve kertoi uutisia Steam Box -pelikonsolistaan. Siitä on tarkoitus tehdä olohuoneen kilpailija Sonyn, Microsoftin ja Nintendon konsoleille.

Valve-pomo Gabe Newell totesi BBC:n haastattelussa, että prototyyppejä Steam Boxista pyritään toimittamaan asiakkaille kolmen tai neljän kuukauden kuluessa. Hän ei täsmentänyt, mitä hän tarkoitti "asiakkailla".

Konsolin on ollut tarkoitus tulla myyntiin tänä vuonna. Newellin mukaan merkittävin jarru koskee ohjainta, jollaiseksi on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja.

On mahdollista, että mukaan mahdutetaan pelaajan elintoimintoja mittaavia antureita esimerkiksi sydämen sykkeen selvittämiseksi. Jos pelaaja ei esimerkiksi pelkää kauhupelissä, voidaan kokemusta muuttaa seuraavaa pelikertaa varten, Newell visioi.

Steam Boxin etuna on Steam-palvelun valmiiksi tarjoama valtava pelivalikoima ja pelaajakunta. Mutta laitteen hintaa ei tiedetä. Konsoli voi myös saada julkaisunsa tienoilla vastaansa paitsi Sonyn PS4:n, myös Microsoftin vielä julkistamattoman uuden Xboxin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?