Tablettien korjauskelpoisuudessa on suurta vaihtelua - Digitoday - Ilta-Sanomat

Surface ja iPad melkein korjauskelvottomia

Suurimpien tietotekniikkayritysten tabletit ovat lähes mahdottomia korjata. Pienemmät valmistajat tekevät taulutietokoneita, joiden purkaminen ja korjaaminen on helppoa.

Microsoftin Surface Pro -taulutietokone on liimattu kasaan.

1.3.2013 15:23 | Päivitetty 1.3.2013 15:24

Applen iPad ja Microsoftin Surface -tablettien purkaminen on painajaismaista, mikä tekee niistä lähes korjauskelvottomia, selviää iFixit-yrityksen tuoreesta vertailuraportista. Alkuperäistä iPadia lukuun ottamatta Applen tabletit saavat vain kaksi pistettä kymmenestä mahdollisesta. Microsoftin Surface saa vain yhden pisteen, sillä periaatteessa se on liimattu kasaan.

Parhaan arvosanan eli yhdeksikön vertailuraportin 18 tabletista saa Dell XPS 10, jonka positiivisiin piirteisiin kuuluu kuoren avaamisen ja akun irrottamisen helppous. Lisäksi laitteen ruuvit on värikoodattu ja kaapelit nimetty. Heikkoutena mainitaan, että lcd-näytö on liimattu kiinni lasiin.

IFixitin blogissa Kyle Wiens kirjoittaa, että kuluttaja tekee valinnan joka kerran kun hän menee ostoksille elektroniikkakauppaan. Korjattavuuslistan avulla asiakas voi valita laitteen, jonka helppo korjattavuus mahdollistaa laitteen pitkän käyttöiän.

IFixit purkaa ja tutkii laitteita ja julkaisee keräämänsä tiedot. Se ansaitsee rahaa myymällä varaosia ja työkaluja.

Monia tabletteja on mahdoton korjata Purkamisen vaikeus vaihtelee suuresti

Dell XPS 109Amazon Kindle Fire8Dell Streak8Motorola Xoom8Samsung Galaxy Tab 7.08Amazon Kindle Fire HD7Barnes & Noble Nook Simple Touch7Google Nexus 77Apple iPad 16Barnes & Noble Nook 7 Inch6Google Nexus 106Amazon Kindle Fire HD 8.95Microsoft Surface RT4Apple iPad 22Apple iPad 32Apple iPad 42Apple iPad Mini2Microsoft Surface Pro1 Lähde: iFixit

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?