Wii U myi hyvin huonosti Yhdysvalloissa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Wii U laahasi lattiaa Yhdysvalloissa

Nintendon uutuuskonsolilla oli katastrofaalisen huono myyntikuukausi tammikuussa Yhdysvalloissa, tutkimusyhtiö NPD:n luvut kertovat.

18.2.2013 14:02 | Päivitetty 18.2.2013 14:02

Voiko Nintendon upouusi kotikonsoli Wii U olla jo nyt kuoleman kielissä Yhdysvalloissa? Uudet myyntiluvut viittaavat siihen, muun muassa Ars Technica kertoo.

Tutkimusyhtiö NPD laskee, että marraskuussa myyntiin tulleen Wii U:n Yhdysvaltain myynti oli ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 38 prosenttia alhaisempi, kuin Wiin myynti aikoinaan. Myyntimäärä tarkoittaa noin 940 000 kappaletta.

Nintendo on kertonut myyneensä uutta konsoliaan 890 000 kappaletta marras–joulukuussa Yhdysvalloissa. Ars Technican mukaan se tarkoittaa, että tammikuun myynti olisi vain noin 50 000 kappaletta laitteelle, joka palkittiin Figman Finnish Game Awards -gaalassa viime vuoden parhaana innovaationa.

Mikään nykyisistä kotikonsoleista ei ole vajonnut yhtä alas kuukausitasolla sitten vuoden 2005.

Nintendo leikkasi Wii U:n globaalia myyntiennustetta tammikuussa. Yhtiö odottaa myyvänsä neljä miljoonaa konsolia maaliskuun loppuun mennessä, kun aikaisempi ennuste oli 5,5 miljoonaa. Yhtiön mukaan menekkiä on haitannut muun muassa kiinnostavien pelien myöhästyminen.

Tammikuun lukemien pohjalta aletaan jo kysellä, tuleeko tämän konsolipolven kamppailusta vain kahden kauppa, kun Sony ja Microsoft todennäköisesti esittelevät omat uudet konsolinsa tänä vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?