EU loppusuoralla Google-tutkinnassa, uutta pukkaa perään

Julkaistu:

Pelkäävätkö Microsoft ja kumppanit torsoa lopputulosta myös EU:ssa? Yhtiöt jättivät Googlesta valituksen Euroopan komissiolle.
Internet-yhtiö Google lähetti ratkaisevan sovintoesityksensä Euroopan komissiolle tammikuun lopussa, ja samaan aikaan Microsoftin rahoittama lobbausryhmä valitti Googlesta samaan paikkaan.

Google yrittää sopia
Microsoftin ja muiden kilpailijoiden huolet hakumarkkinoiden vääristelystä ilman, että kilpailukomissaari nostaa syytteitä yhtiötä vastaan.

Mutta Microsoftin perustama lobbausryhmä Icomp katsoo kauemmas historiaan ja valittaa "laittomista keinoista, joilla Google alun alkaen saavutti hallitsevan asemansa".

Valituksen mukaan Google on tehnyt kumppaniensa kanssa laajoja ja laittomia sopimuksia ja on saavuttanut nykyisen asemansa kilpailua haittaavilla tavoilla "sen sijaan, että sillä olisi mitään luontaista teknologista ylivoimaa kilpailijoihinsa verrattuna".

Ryhmittymän mukaan sen jäsenet, kuten kilpailevat hakukoneet tai mainosalustat, ovat jopa joutuneet lähtemään markkinoilta Googlen niskalenkin vuoksi.

Google saavutti juuri omalta kannaltaan mainion lopputuloksen Yhdysvalloissa, missä yhtiö suostui suhteellisen pieniin muutoksiin muun muassa nettihaussa kilpailuhuolien hautaamiseksi. EU on ottamassa tiukemman linjan eritoten siinä, onko Google vääristänyt hakutuloksia kilpailijoiden haitaksi.

Icompin valituksesta uutisoi muun muassa ZDNet.

Kommentit

    Näytä lisää