Digitoday

Dropbox liikahti kohti yhteisöpalvelua

Julkaistu:

Tiedostojen synkronointipalvelu Dropbox ottaa askelen yhteisöpalvelun suuntaan. Se tuo käyttäjille mahdollisuuden luoda sisältökansioita, joita on helppoa jakaa ystäville myös Facebookin ja Twitterin kautta.
Dropbox lisää sisältökerroksen tiedostorakenteiden päälle. Sisältökansiot elävät tiedostoista riippumatonta elämää, joten ne toimivat, vaikka alkuperäisiä tiedostoja ja tiedostorakenteita muutetaan.

Dropboxin uudistuksesta kertoneen Wiredin mukaan Dropboxilla on paljon intiimimpi suhde käyttäjiin kuin yhteisöpalveluilla. Käyttäjät luottavat kaikkein tärkeimmän ja henkilökohtaisimman datansa Dropboxin huostaan synkronoidessaan pöytäkoneidensa, kannattaviensa, taulutietokoneiden ja älypuhelintensa sisällön palvelun kautta.

Wiredin mukaan Dropboxin on järkevää käsitellä sisältöä samalla tavoin kuin älypuhelimet ja taulutietokoneet käsittelevät sitä abstrakteina objekteina tiedostojen asemesta. Silloin niitä voidaan ryhmitellä ja jakaa aina tarpeen mukaan yksitellen tai ryhmissä tiettyjen henkilöiden, ryhmien tai kaikkien kanssa.

Dropbox ilmoitti lokakuussa, että sillä on yli sata miljoonaa käyttäjää.

Kommentit

    Näytä lisää