Kappas: Pohjois-Korea sallii kännykät turisteille

Julkaistu: , Päivitetty:

Pohjois-Koreaan matkustavien ei enää tarvitse luopua matkapuhelimistaan ennen rajan ylitystä, Xinhua raportoi.


Kun Googlen Eric Schmidt ja hänen tyttärensä vierailivat Pohjois-Koreassa vuoden alussa, heidän piti jättää matkapuhelimensa Kiinaan. Mutta kommunistivaltio päätti samaan aikaan luopua tästä vaatimuksesta, uutistoimisto Xinhua raportoi.

Eric ja Sophie Schmidt saapuivat Pohjois-Koreaan 7. tammikuuta osana laajempaa delegaatiota. Maassa toimivan teleoperaattorin Koryolinkin edustajan mukaan kännyköiden luovutuspakko päättyi samana päivänä, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä Schmidtien vierailun kanssa.

Xinhuan haastatteleman Koryolinkin teknikon mukaan turistit voivat nyt tehdä wcdma-puhelimillaan kansainvälisiä puheluita, jos he ostavat 50 euron sim-kortin ja rekisteröivät kännykkänsä imei-numeron tullissa. Mutta mobiilista nettiyhteydestä tai paikallispuheluista on turha haaveilla.

Eric Schmidt kertoi matkansa jälkeen, että Koryolinkin verkko, vaikkakin 3G, ei tue datayhteyksiä ja älypuhelimia. Asian voisi kuitenkin helposti muuttaa, jos hallitus siihen suostuu. Koryolinkin teknikko on samaa mieltä.

Kommentit

    Näytä lisää