Digitoday

Nokia hallitsee Windows Phone -markkinoita

Julkaistu: , Päivitetty:

Nokia on valmistanut lähes 80 prosenttia kaikista Windows Phone -käyttöjärjestelmää käyttävistä älypuhelimista. Windows-leirin joulukaupan voittaja on Lumia 920.


Nämä selviävät liettualaisen kännykkämainosyhtiö AdDuplexin kokoamista käyttötiedoista tammikuussa.

Suosituin Windows Phone -laite koko maailmassa on Nokian Lumia 710, jonka osuus on 20 prosenttia. Sen osuus on laskenut kuukaudessa neljä prosenttiyksikköä.

Lähes yhtä suosittu on Lumia 800, jonka osuus on pysynyt ennallaan 18 prosentissa. Kolmanneksi käytetyin WP-puhelin on Nokian halvin Windows-malli, Lumia 610. Sen osuus on 16 prosenttia.

Uutuusmalli Lumia 920:n osuus noin kolminkertaistui kuukaudessa yhdeksään prosenttiin. Aiemman lippulaivan, Lumia 900:n, osuus laski samassa ajassa seitsemästä prosentista kuuteen prosenttiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokian pahin kilpailija Windows-leirissä on HTC, jonka Windows Phone 8X ja Radar haukkasivat kumpikin kolmen prosentin osuuden. Myös Nokian toinen WP8-puhelin, Lumia 820, keräsi tammikuussa kolmen prosentin markkinaosuuden.

Windows Phone 8 -mallien
osuus hyppäsi


Windows Phone 8 -puhelinten osuus kasvoi kuukauden aikana viidestä prosentista 19 prosenttiin kaikista WP-laitteista.

– Suurin osa kasvusta tuli kuitenkin vanhempien mallien kustannuksella, mutta on mielenkiintoista huomata, että Lumia 800 piti pintansa todennäköisesti aggressiivisen hinnoittelun ansiosta, AdDublex arvioi blogissaan.

Aineisto on kerätty yhden päivän aikana 215 Windows Phone -sovelluksesta, jotka hyödyntävät AdDublexin ohjelmistokehitystyökaluja. Aineiston keräyspäivä oli 3. tammikuuta.

Kommentit

    Näytä lisää