LG toi 55 tuuman ja 8 000 euron oled-tv:n markkinoille

LG päihitti toisen eteläkorealaisen televisiovalmistajan Samsungin tuomalla ensimmäisenä 55-tuumaisen oled-tv:n myyntiin. Molemmat esittelivät suuria oled-näyttöjä vuosi sitten CES-messuilla.

| Päivitetty

Oled (organic light-emitting diode) -näytöt ovat ohuempia, tarkempia ja niissä on syvempi musta kuin nykyisen valtavirran led (liquid crystal display) -näytöissä. Niiden valmistaminen on myös vaikeampaa ja kalliimpaa.

LG aloittaa suurten oled-tv-laitteiden myynnin ensin Etelä-Koreassa. 55 tuuman (140 cm) 1080-teräväpiirto-tv:n hinta on noin 8 000 euroa. Analyytikoiden mukaan hinnoissa ei ole odotettavissa merkittävää laskua ennen vuotta 2015.

Markkinat palkitsivat LG:n keskiviikkoisen ilmoituksen 5,4 prosentin kurssin nousulla.  DisplaySearch ennustaa, että vuonna 2014 myydään 1,7 miljoonaa oled-televisiota.

Oled-näytöt kilpailevat 4K-teknologialla valmistettujen laitteiden kanssa. Ne pystyvät näyttämään kahdeksan miljoonaa pikseliä kerrallaan. Ne ovat neljä kertaa tarkempia kuin oled-näytöt. Suuren pikselimäärän takia ne sopivat erityisen hyvin erittäin suuriin näyttöihin.

Asiasta uutisoinut BBC huomauttaa, että joidenkin puristien mielestä oled-tekniikka tarjoaa rikkaamman visuaalisen kokemuksen ja sen takia sopii paremmin 55-tuumaisiin näyttöihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?