Kindle Fire HD Amazonin myydyin tuote jouluna - Digitoday - Ilta-Sanomat

Amazon hehkuttaa Kindleä – ja pehmolintuja

Julkaistu: 28.12.2012 13:32, Päivitetty 28.12.2012 13:31

Verkkokauppajätti Amazonin tähtituote joulunaikaan oli jälleen Kindle Fire -tabletti, tällä kertaa sen uusi versio. Myös Angry Birds -lintuja myytiin massoittain.

Yhdysvaltalainen verkkokaupan pioneeri Amazon julkaisi nippelitietoa "joulukautensa" myynnistä, mitä se sitten tarkoittaakaan.

Yhtiön mukaan sen oma tuote, Kindle Fire HD -tabletti, oli koko kaupan valikoiman myydyin tuote, kuten se on ollut julkaisustaan lähtien 15 viikkoa sitten. Kärkinelikon viimeistelivät Kindle Fire, Kindle Paperwhite ja Kindle.

Kindle Fire HD oli myös toivotuin ja eniten lahjaksi annettu tuote. Viime jouluna Amazonin myyntitilastoja johti laitteen edeltäjä Kindle Fire.

Tyypilliseen tapaansa Amazon ei paljastanut tarkkoja myyntilukuja. Sen sijaan yhtiö tyytyi toteamaan, että myynnin huippupäivänä 26. marraskuuta sen verkkokaupasta tilattiin ennätyksellisesti yli 26,5 miljoonaa tuotetta ympäri maailman kaikki tuotekategoriat yhteen laskettuna.

Niin ikään perinteen velvoittamana Amazon julkaisi erinäisiä hupifaktoja joulumyynnistä. Yhtiö kertoo esimerkiksi, että Rovion Angy Birds -pelisarjaan perustuvia pehmoleluja myytiin niin paljon, että ne päällekkäin pinottuina ylettäisivät 285 kertaa korkeammalle kuin Kaliforniassa sijaitseva maailman korkein puu. Se tarkoittaisi noin 33 kilometrin korkuista pinoa.

Amazon ei malttanut olla mainitsematta, että se valittiin ForeSeen vuosittaisessa e-kauppatutkimuksessa jälleen parhaaksi asiakastyytyväisyydessä.

Amazonin erillinen pilvipalvelu AWS jätti ainakin yhden asiakkaan pulaan joulun alla. Palvelinsalin ongelma sulki Netflixin Pohjois-Amerikassa monilta käyttäjiltä.