Pääluottamusmies: Accenturelle siirtyneet nokialaiset pettyivät Oulussa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Ex-nokialaisten "fiilikset ovat todella pettyneet"

Julkaistu: 19.12.2012 9:38, Päivitetty 19.12.2012 9:38

Konsulttiyhtiö Accenturen irtisanomiset olivat pettymys yhtiön palvelukseen viime vuonna siirtyneille matkapuhelinyhtiö Nokian entisille työntekijöille, kertoo Accenturen Oulun pääluottamusmies Markku Muotka.

– Fiilikset ovat todella pettyneet Oulun osalta. Accenturella oli puolitoista vuotta aikaa löytää yhtiön sisällä uusia tehtäviä entisille nokialaisille, mutta se ei onnistunut, sanoo Accenturen Oulun pääluottamusmies Markku Muotka.

– Viime vuonna esitettiin monia hankkeita mitkä olisivat voineet olla mahdollisia, mutta niistä ei toteutunut yksikään.

Accenture ilmoitti tiistaina yt-neuvotteluidensa päätteeksi, että yhtiö irtisanoo Suomesta yhteensä 275 työntekijää ja lomauttaa 24. Oulun toiminnot Accenture lopettaa kokonaan.

Oulun toimintojen lakkautus merkitsee lähtöä jokaiselle yksikön 135 työntekijälle. He ovat kaikki entisiä nokialaisia.

Muotka arvioi, että yt-neuvotteluissa päästiin kuitenkin tyydyttävään lopputulokseen, kun ottaa huomioon vaikean neuvottelutilanteen, jossa koko Oulun yksikköä oltiin lopettamassa.

– Saimme neuvoteltua, että työnantaja tarjoaa irtisanotuille tukipaketteja, työvoimakoulutusta, työnhakuvalmennusta ja jossain määrin tukea yritysten perustamiseen. Neuvottelut käytiin ihan hyvässä ja rakentavassa hengessä.

Muotkan mukaan Oulun työntekijöitä ei ollut mahdollista siirtää muihin yksiköihin, koska yt-neuvottelut koskivat muitakin paikkakuntia.

Accenturen palvelukseen entisiä nokialaisia jää edelleen muihin Suomen yksiköihin. Viime vuonna Nokialta siirtyi Accenturelle kaikkiaan 1200 työntekijää Helsingin, Tampereen, Oulun ja Salon yksiköihin.

”Oulun koulutettu työvoimamahdollisuus yrityksille”

Edunvalvontapäällikkö Jouko Malinen Uudesta Insinööriliitosta sanoo, että laajat irtisanomiset tekevät työllistymisen vaikeaksi Oulussa.

– Siellä on niin paljon korkeasti koulutettuja insinöörejä, että työpaikat alkavat olla aika tiukassa. Täytyy toivoa, että tulisi tällaisia Huawein kaltaisia yrityksiä, jotka näkisivät sen mahdollisuutena, jota käyttää.

Kiinalainen verkkolaitteiden ja mobiililaitteiden valmistaja Huawei ilmoitti aiemmin tässä kuussa perustavansa Suomeen tutkimuskeskuksen, joka viidessa vuodessa työllistävää sata henkeä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?