Digitoday

Ufo-krakkerin joululahja: Ei syytteitä

Julkaistu:

Luovutukselta Yhdysvaltoihin säästynyt Gary McKinnon ei joudu syytteeseen edes kotimaassaan Isossa-Britanniassa.


Yli kymmenen vuotta sitten Nasan ja Pentagonin tietokoneisiin tunkeutunut brittikrakkeri Gary McKinnon saa viettää joulun entistäkin turvallisemmissa merkeissä.

Lokakuussa McKinnon välttyi luovutukselta Yhdysvaltoihin vuosikausien taistelun jälkeen. Nyt hän ei joudu syytteeseen edes Britanniassa, muun muassa The Guardian -lehti kertoo.

Poliisin ja valtion syyttäjän ilmoitus tarkoittaa sitä, että McKinnonia vastaan ei ole enää luvassa minkäänlaisia oikeudellisia toimia hänen kotimaassaan.

Perusteena syyttämättä jättämiselle on, että käräjien järjestäminen olisi muun muassa logistisesti erittäin hankalaa, kun todistajia ja todisteita pitäisi kuljettaa Yhdysvalloista Britanniaan. Tuomion aikaansaaminen on epätodennäköistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Perheen toiveena on vielä, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama armahtaisi McKinnonin. Silloin hän voisi matkustaa vapaasti Ison-Britannian ulkopuolella ilman vaaraa kiinniotosta. Toive ei välttämättä toteudu, sillä Yhdysvallat pettyi Britannian päätökseen olla luovuttamatta miestä.

Kommentit

    Näytä lisää