Pikkutyttö pääsi pälkähästä – Chisugatessa sovinto

Julkaistu: , Päivitetty:

Chisugaten korvauksista on tehty sopimus ja poliisitutkinnasta on luovuttu.


Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry. ilmoittaa, että niin sanotussa Chisugatessa on syntynyt sopimus. TTVK on tavannut 10-vuotiaan tytön isän.

TTVK:n mukaan poliisitutkinnasta on luovuttu ja korvauksista on tehty sopimus. Osapuolet sopivat, että alkuperäinen korvausvaatimus 600 euroa puolittuu 300 euroon.

Niin sanottu Chisugate liittyy Chisun musiikin lataamiseen. Asiaan liittyen poliisi teki viime viikolla kotietsinnän helsinkiläisen perheen kotiin ja takavarikoi tytön Nalle Puh –kuvin koristetun tietokoneen.

Takavarikon taustalla oli Chisun musiikin lataaminen vuosi sitten vertaisverkosta.

TTVK:n mukaan kaikki osapuolet ovat samaa mieltä siitä, että julkisuudessa syntynyt keskustelu on lähtenyt väärään suuntaan ja että nyt viimeistään on syytä vakavissaan ottaa puheeksi vaihtoehtoiset keinot piratismin torjumiseksi ja ehkäisemiseksi.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo tiedotteessa, että huomautuskirjemalli olisi tehokas ja pehmeä keino valistaa käyttäjiä ja antaa esimerkiksi nuorten lasten vanhemmille mahdollisuuden seurata nettiliittymästään mahdollisesti tapahtuvia oikeudenloukkauksia.

Effi ei peru valitusta

Poliisin ja Helsingin käräjäoikeuden toiminnasta on tehnyt valituksen kansalaisten sähköisiä oikeuksia valvova Effi. Valituksen se on tehnyt oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Varapuheenjohtaja Ville Oksanen sanoo, ettei uusi käänne saa Effiä peruuttamaan valitusta. Poliisi on tehnyt mitä on tehnyt.

– Tämä uusi vaihe nopeuttaa tutkimuspyynnön käsittelyä, Oksanen näkee.

Kommentit

    Näytä lisää