Digitoday

Pikkutyttö pääsi pälkähästä – Chisugatessa sovinto

Julkaistu: , Päivitetty:

Chisugaten korvauksista on tehty sopimus ja poliisitutkinnasta on luovuttu.


Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry. ilmoittaa, että niin sanotussa Chisugatessa on syntynyt sopimus. TTVK on tavannut 10-vuotiaan tytön isän.

TTVK:n mukaan poliisitutkinnasta on luovuttu ja korvauksista on tehty sopimus. Osapuolet sopivat, että alkuperäinen korvausvaatimus 600 euroa puolittuu 300 euroon.

Niin sanottu Chisugate liittyy Chisun musiikin lataamiseen. Asiaan liittyen poliisi teki viime viikolla kotietsinnän helsinkiläisen perheen kotiin ja takavarikoi tytön Nalle Puh –kuvin koristetun tietokoneen.

Takavarikon taustalla oli Chisun musiikin lataaminen vuosi sitten vertaisverkosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

TTVK:n mukaan kaikki osapuolet ovat samaa mieltä siitä, että julkisuudessa syntynyt keskustelu on lähtenyt väärään suuntaan ja että nyt viimeistään on syytä vakavissaan ottaa puheeksi vaihtoehtoiset keinot piratismin torjumiseksi ja ehkäisemiseksi.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo tiedotteessa, että huomautuskirjemalli olisi tehokas ja pehmeä keino valistaa käyttäjiä ja antaa esimerkiksi nuorten lasten vanhemmille mahdollisuuden seurata nettiliittymästään mahdollisesti tapahtuvia oikeudenloukkauksia.

Effi ei peru valitusta

Poliisin ja Helsingin käräjäoikeuden toiminnasta on tehnyt valituksen kansalaisten sähköisiä oikeuksia valvova Effi. Valituksen se on tehnyt oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Varapuheenjohtaja Ville Oksanen sanoo, ettei uusi käänne saa Effiä peruuttamaan valitusta. Poliisi on tehnyt mitä on tehnyt.

– Tämä uusi vaihe nopeuttaa tutkimuspyynnön käsittelyä, Oksanen näkee.

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asentaja-Ismo hiljensi IS:n torstaisessa vaalitentissä puoluejohtajat – IS tapasi 60-vuotiaan asentajan Tampereella ”Jos joudun työttömäksi, kuka minut työllistää?
   Kotimaa
  3. Lehtiväite: Suomi salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelua Helsingin huippukokouksessa
   Ulkomaat
  4. Lohta vain kerran viikossa, rinnat muokataan suuriksi palloiksi – julkkiskaunottaret kertovat nyt rehellisesti, miten kiistelty fitness-buumi levisi Suomeen
   Viihde
  5. Ensitestissä Kia Proceed Shooting Brake – haastaa rohkealla otteellaan reilusti kalliimman ”esikuvansa”
   Autot
  6. Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”
   Urheilulehden parhaat
  7. Facebook oli ensin ”kuin paratiisi”, mutta neljä vuotta sitten Joonas Konstig sulki sometilinsä: ”Kuin jonkinlainen loitsu”
   Digitoday
  8. Selvitysmies kertoo lakkautetun Kirill Babitzin säätiön taustoista – Keräsi varoja lipun­myynti­tuloista, vuoden 2010 jälkeen tapahtui ratkaiseva käänne
   Musiikki
  9. Ylikonstaapeli Nina Pelkonen ymmärtää seksuaalirikoksista nousseen huolen, mutta varoittaa ylilyönneistä – ”Ei omankäden oikeutta”
   Kotimaa
  10. Tunti sitten
  11. KSML: Ilmavoimien uusi komentaja myöntää, että Lemmenjoelta tuli lommo imagoon
   Kotimaa
  12. Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit
   Yön uutiset
  13. Näytä lisää