"Kim Jong Un maailman seksikkäin" – jekku läpi Kiinassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Pohjois-Korean johtaja sai kunnianosoituksen yllättävältä taholta, kun kiinalainen valtalehti lainasi The Onion -satiirimediaa.


Kiinalaisen Kansan päivälehden englanniksi julkaiseva People's Daily Online kertoo, että amerikkalainen The Onion -sivusto on valinnut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin ”seksikkämmäksi elossa olevaksi mieheksi vuonna 2012”.

Lehti lainaa The Onionia, joka toteaa:

– Komeilla, pyöreillä kasvoillaan, poikamaisella charmillaan sekä vahvalla ja rotevalla muodollaan, tämä Pjongjangin kasvatti on joka naisen unelmien täyttymys. Hänet on siunattu vallan tuulahduksella, joka peittää alleen ehdottoman söpön ja lutuisen puolen. Tämä saa lehden toimituksen haltioitumaan hänen moitteettomasta muotitajustaan, tyylikkäästä lyhyestä tukastaan sekä – totta kai – tunnetusta hymystään.

Tähän väliin lienee perusteltua keroa asiaa tietämättömille, että The Onion on satiirisivusto. Vieläpä hyvä sellainen.

Samaan aikaan People’s Daily Onlinen muita uutisia olivat muun muassa Kiinan sotilaallisten innovaatioiden itsetuntoa parantava vaikutus ja Kommunistisen puolueen keskuskomitean kiitokset puoluekokoukseen osallistuneille ulkomaalaisille.

Uutinen pyöri myös lehden etusivun nostoboksissa. Sitä edeltävä aihe oli Kiinan kansanarmeijan joukkojen 15. rotaatiokierros Hongkongissa. Seuraava aihe oli (Kiinalle vihamielisen) Japanin pääministerin läheltä piti -tilanne tikkailla.

People's Daily Onlinen uutisointi avaa mahdollisuudet kahdelle erilaiselle tulkinnalle.

Joko lehden toimituksessa lähdekritiikki on pettänyt, ja The Onionin todellinen luonne selviää kiinalaistoimittajalle vasta jälkikäteen.

Toinen vaihtoehto on se, että jo hieman aiemmin Pohjois-Koreaan pesäeroa tehnyt Kiina on ottanut suhteen uudelleenmäärittelyssä uuden askeleen. Sellaisen, jota Pohjois-Koreassa ei välttämättä heti ymmärretä.

Viime vuoden mieheksi The Onion valitsi Syyrian Bashar al-Assadin. Alkuperäinen artikkeli on luettavissa täältä.

Lisäys: Vitsi on mennyt läpi myös eteläkorealaisessa The Korea Timesissa. Lehti listaa myös edellisvuosien "voittajat".


Lisäys: linkki The Onionin alkuperäiseen artikkeliin

Kommentit

    Näytä lisää