SingOn.fi vie verkkokaraoken tietokoneelle ja Britanniaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Oululaisfirma vie verkkokaraoken tietokoneelle ja Britanniaan

SingOnin karaokesovellus pyytää lupaa mirofonin käyttöön. Webbikameraa ei ainakaan toistaiseksi hyödynnetä.

SingOnin karaokesovellus pyytää lupaa mirofonin käyttöön. Webbikameraa ei ainakaan toistaiseksi hyödynnetä.

Julkaistu: 21.9.2012 11:30, Päivitetty 21.9.2012 15:59

Laulamaan pääsee sekä ilmaiseksi että maksua vastaan. SingOnin suunnitelmiin kuuluu laajentaminen Playstationille.

Oulusta ponnistava SingOn on avannut verkossa toimivan, streaming-pohjaisen karaokepalvelun. Palvelu vaatii toimiakseen internet-yhteydellä varustetun tietokoneen sekä mikrofonin.

– Tällä hetkellä palvelussamme on noin 500 kappaletta, joista noin kymmenys on ilmaista freemium-tarjontaa, sanoo SingOnin toimitusjohtaja Samu Keränen.

Tarjonnassa on sekä suomalaista että ulkomaista laulettavaa. Kappaleet eivät ole alkuperäisversiota, sillä niiden tarjoaminen ei ole Keräsen mukaan taloudellisesti kannattavaa. Biisit ovat kuunneltavissa joko lauluraidalla tai ilman.

Tällä hetkellä palvelu toimii vain tietokoneissa. Yhtiön suunnitelmiin kuuluvat laulun tuominen Playstation 3:lle sekä mahdollisuus ladata kappaleet tietokoneen kiintolevylle ja saada palvelu näin internet-yhteydestä riippumattomaksi. Tähtäimessä on myös oman mikrofoni+vahvistinpaketin lanseeraaminen.

– Tarkoituksemme on myös laajentaa tekemällä tv-ruudussa toimivaa palvelua. Britanniassa tutkimme iptv-pohjaista palvelua, jossa matkapuhelin on kaukosäätimenä, kertoo Keränen.

Palvelu antaa laulaa ensimmäiset 15 minuuttia vapaasti. Tämän jälkeen käyttäjän on rekisteröidyttävä. Kaikkia kappaleita pääsee laulamaan 5,90 euron kuukausimaksulla tai 3 euron vuorokausihintaan.

Palvelu on ollut betatestissä vuoden ajan. Se avattiin virallisesti 19.9.

Viikonlopun jollotukset saa hoidettua alta pois täällä.

Muokkaus: SingOnin johtajan Samu Keräsen nimi korjattu

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta