Digitoday

10 päivän piraattilaki hyväksyttiin Espanjassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Espanja on hyväksynyt kovaotteisen uuden piratismin vastaisen lain, jonka nojalla nettipalvelu voidaan sulkea kymmenessä päivässä.


Espanjan konservatiivihallituksen ensimmäisiä päätöksiä marraskuussa oli viedä eteenpäin edeltäjähallituksen jäädyttämää piratismin vastaista Sinde-lakia. Laki tekee helpoksi sisällönomistajille, kuten Hollywoodille ja musiikkikustantajille, sulkea palvelut, joiden ne katsovat harjoittavan tai auttavan tekijänoikeuden alaisen aineiston laitonta levittämistä.

Edellisen hallituksen kulttuuriministerin Angeles Gonzalez-Sinden mukaan nimetty Sinde-laki luo viranomaiselimen, jolle valitukset osoitetaan ja joka harkintansa mukaan määrää internet-palveluja suljettaviksi. BBC:n uutisen mukaan päämääränä on, että koko prosessi viedään läpi kymmenessä päivässä.

Myös Yhdysvalloissa ja Britanniassa käsitellään lakialoitteita, jotka tähtäävät tekijänoikeuden pikaoikeusistuimien perustamiseen.

Internetin infrastruktuuri- ja palveluyritykset vastustavat kiivaasti lakialoitteita, jotka tekevät niistä internetin sensuroijia.

Kommentit

    Näytä lisää