Munamies ampaisi googlauksissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Munamies oli nopeimmin noussut henkilö Suomen Google-hauissa.


Google-hauissa nopeimmin nousseita hakuja ovat Suomessa olleet tänä vuonna sanat: Vaalikone, Google+, Munamies.

– Näistä hakusanoista kahta ei ollut vielä vuosi sitten, Googlen analyytikko Johanna Wahlroos vertaa.Uudissanoja ovat Google+ ja Munamies.

Henkilösarjassa Munamies on nopeimmin noussut hakusana Suomessa. Toisena tuli Iina Kuustonen ja kolmantena Saana Uimonen.

Kaikissa hakusanoissa neljän kärki pysyivät ennallaan. Suomen haetuin sana on ollut tänä vuonna Facebook. Toisena tuli Youtube, kolmanneksi Iltalehti ja neljänneksi Ilta-Sanomat.

Uusi tulokas kymmenen kärjessä on hakusana Google. Kärjestä putosi sana irc-galleria.

– Tämä voi johtua Google Chromen leviämisestä, Wahlroos arvelee.

Suomen yleisimmät haut eivät paljon poikkea muusta maailmasta. Facebook on suosituin hakusana Yhdysvalloissa, Saksassa ja Ruotsissa. Suosittuja hakusanoja ovat myös Youtube ja Google.

Suomen henkilöhauissa kahden kärki pysyi ennallaan. Haetuin henkilö on tänä vuonna Petri Nygård ja toiseksi haetuin Johanna Tukiainen.

Googlen Suomen maajohtaja Anni Ronkainen sanoo, että hauista voi nähdä signaaleja ajan trendeistä ja kiinnostuksen kohteista.

– Kun talous sukelsi vuonna 2008, hauissa alkoi näkyä, että kotimaan matkailu, alennukset, rahapelit ja bensiinin hinta kiinnostivat.

Käynnissä olevasta eurokriisistä on Ronkaisen mukaan pieniä viitteitä Google-haussa.

– Kysytään kullan hintaa ja sellainen uusi sana kuin velkakriisi on ilmestynyt.

Kommentit

    Näytä lisää