Digitoday

HP avaa webOS:n koodin kaikille

Julkaistu: , Päivitetty:

Myyntipuheet voi unohtaa. HP päätti viimeistellä miljardiostoksensa antamalla webOS-käyttöjärjestelmän avoimen koodin yhteisölle.


Hewlett-Packard luovuttaa mobiililaitteiden webOS-käyttöjärjestelmän avoimen lähdekoodin yhteisölle, yhtiö ilmoitti perjantaina.

WebOS oli tärkeintä antia, minkä HP sai ostaessaan Palmin 1,2 miljardilla dollarilla viime vuonna. HP:lla webOS:n lippulaivatuote oli TouchPad-taulu-pc. Se kiinnosti ostajia vasta, kun HP ilmoitti tuotteen lopettamisesta ja polki hinnat pohjalukemiin aiemmin tänä vuonna.

Yhtiön oli huhuttu etsivän ostajaa webOS:lle. Nyt HP antaa kuitenkin ohjat kehittäjäyhteisölle, jota se aikoo kannustaa olemalla jatkossakin käyttöjärjestelmän aktiivinen kehittäjä ja tukija.

– WebOS on ainoa alusta, joka on suunniteltu alusta alkaen mobiiliksi, pilveen kytkeytyväksi ja skaalautuvaksi, HP:n syyskuussa nimitetty pääjohtaja Meg Whitman sanoo. Hän odottaa ohjelmiston vapautuksen edesauttavan uutta sovellusten ja laitteiden sukupolvea.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HP ei tiedotteessaan täsmentänyt, millä avoimen koodin lisenssillä webOS tulee saataville. WebOS:n kehityksestä HP:lla on vastannut suomalainen Ari Jaaksi.

Kommentit

    Näytä lisää