"IPad" näkyi videolla jo vuonna 1994

Julkaistu: , Päivitetty:

Erikoinen video vuosien takaa voi vesittää Applen patenttitaistelun Samsungia vastaan, paidContent.org kirjoittaa.


Onko Applen iPadin muotoilu sittenkään omaperäinen? Tässä kysymys, joka voi ratkaista yhtiön aloittaman lakikamppailun Samsungia vastaan.

PaidContent.org lainaa patenttiasiantuntija Christopher V. Carania, jonka mielestä Apple ei pysty estämään Samsungia myymästä Galaxy-tabletiaan Yhdysvalloissa lähiaikoina.

Apple on syyttänyt Samsungia monissa oikeusistuimissa iPadin ja muiden tuotteidensa kopioinnista. Yhdysvalloissa tuomari Lucy Koh kuitenkin katsoo Caranin mukaan, että iPadin suunnittelupatentti on pätemätön.

Syynä on amerikkalaisen jo suljetun mediayhtiön Knight-Ridderin tablet-prototyyppi, jota esiteltiin videolla vuonna 1994. Laitteen ulkonäkö muistuttaa hyvin paljon Applen iPadia. Tuomari Koh pitää laitetta, jota ei koskaan rakennettu oikeasti, perusteena Applen iPad-patentin mahdolliselle mitätöimiselle, Carani kertoo.

Samsung näyttää perustavan puolustuksensa oletukselle, että Apple ei voi väittää iPadin suunnittelua niin omaperäiseksi, että sillä voi olla pätevä patentti suojanaan. Myös Samsung viittaa samaan Knight-Ridderin tablet-prototyyppiin, jonka perusteella iPadin ulkonäköä voi Samsungin mielestä pitää ilmeisenä tai itsestään selvänä.

Apple tosin ennusti
iPadin (ja henkilökohtaisen Sirin) omassa videossaan vieläkin aikaisemmin vuonna 1987. Tämä visioitu laite oli suorakaiteen mallinen ja litteä, mutta muuten kaukana iPadin tai Knight-Ridderin ulkonäöstä.

Kommentit

    Näytä lisää