Sanoma Magazines lopettaa Prosessori-lehden

Sanoma Magazines lopettaa viisi aikakauslehteä. Joukossa on vuonna 1979 aloittanut Prosessori-lehti.

2.11.2011 13:56 | Päivitetty 2.11.2011 14:33

Sanoma-konserniin kuuluva Sanoma Magazines kaavailee naistenlehti Saran lopettamista. Myös Prosessori-, Inez- ja Witch-lehti lopetetaan ja Sport-lehti siirretään takaisin Me Naiset-lehden laajennukseksi.

Sanoma Magazines perustelee lehtien lakkautuksia voimavarojen keskittämisellä johtavien lehtibrändien kehittämiseen ja uuslanseerauksiin.

Sanoma Magazines kertoo aloittavansa yt-neuvottelut Saran ja Sportin toimituksissa. Ne koskevat yhteensä 19 henkilöä. Prosessori-lehden viisihenkisessä toimituksessa yt-neuvottelut ovat jo loppusuoralla.

– Haluamme panostaa haastavassa markkinatilanteessa johtaviin brändeihimme sekä koko alan elinvoimaisuudelle tärkeisiin uuslanseerauksiin. Samalla varaudumme myös ensi vuonna voimaanastuvan lehtitilausten arvonlisäveron vaikutuksiin, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh sanoo.

T3 korvaaProsessorin

Prosessori kuvailee itseään suomalaisen teknologiateollisuuden kehittäjien ja päättäjien avainmediaksi.

Tammikuussa ilmestymisensä aloittaa Sanoma Magazinesin uusi viikkolehti 3T. Marraskuussa viimeisen kerran ilmestyvän Prosessorin tilaajille suositellaankin uutena lehtivaihtoehtona juuri 3T:tä.

Inez ja Witch ilmestyvät viimeisen kerran joulukuussa. Sanoma Magazinesin mukaan vasta keväällä lanseerattu Inez-lehti lopetetaan, koska siihen ei ole enää saatavissa kansainvälistä materiaalia. Witchin taustalla ollut ilmiö on puolestaan kymmenessä vuodessa hiipunut.

Taloussanomat ja It-viikko ovat osa Sanoma-konsernia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?