Oululaiskoulu ei tunne Microsoft-vastarintaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Oululaiskoulu ottaa käyttöönsä Microsoftin Windows Phone -älypuhelimet ja Windows-tabletit. Tärkeintä on toimivuus, merkillä ei ole niin väliä.


Älypuhelimista ja taulutietokoneista puhuttaessa kaikki tuntuu olevan nykyään Applea tai Androidia. Näin ei kuitenkaan ole Metsokankaan yhteiskoulussa Oulussa.

1–9-luokkalaisten opinahjo pääsi uutena suomalaiskouluna mukaan Microsoftin maailmanlaajuiseen kouluohjelmaan. Sen tavoitteena on tehdä tieto- ja viestintätekniikasta luonnollinen osa koulun toimintaa.

Metsokankaalla oppilaan päätelaitteina toimivat kosketusnäytölliset älypuhelimet ja tablet-tietokoneet. Koululle tulevat lähiviikkoina HTC:n Windows Phone -älypuhelimia ja Acerin Windows-tabletteja.

Opettaja Otto Leskinen ei ole havainnut Microsoft-vastarintaa oppilaiden keskuudessa.

– Oppilaille on tärkeintä, että homma toimii. Eivät he mieti, minkä firman tietokone tai ohjelma se on.

Nokiaa
harkitaan


Leskisen mukaan opettajanhuoneessa ollaan yhtä lailla avoimia. Vaikka ensimmäiset Windows Phone -puhelimet ovat HTC:ltä, Lehtinen uskoo Nokian laitteiden tulevan myöhemmin. Onhan Oulu vahvaa Nokia-seutua.

Laitteilla koulu hakee opitun tiedon parempaa jakamista ja kommentointia. Osallistuminen Microsoftin ohjelmaan taas tarjoaa vertais- ja asiantuntijatukea oppimisen ja oppimisympäristön kehittämiseen.

Microsoftin ohjelmassa on mukana neljä suomalaiskoulua. Metsokankaan ohella ne ovat Ritaharjun ja Kellon koulut Oulussa sekä Koulumestarin koulu Espoossa.

Kommentit

    Näytä lisää