Suomalainen kääntää LibreOfficen Androidille ja iPadille

Julkaistu: , Päivitetty:

Avoin toimisto-ohjelmisto LibreOffice on tulossa Androidia ja iOS:ää ajaviin taulutietokoneisiin. Työtä tekee suomalainen.


Suomalainen Tor Lillqvist mukauttaa LibreOfficen Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille, jotta softaa voisi käyttää Android-tableteissa ja Applen iPadissa.

Ohjelmistoa tukevan Document Foundationin mukaan Lillqvist sovittaa LibreOfficea tableteihin vapaa-ajallaan. Suurin osa LibreOfficen lähdekoodista toimii jo näillä alustoilla, mutta käyttöliittymään tarvittavat muutokset ovat vielä aloittamatta.

Tieto kehitystyöstä kuultiin ensimmäisessä LibreOffice-konferenssissa Pariisissa viime viikolla. Siellä julkistettiin myös, että LibreOffice otetaan käyttöön Ranskan valtion laitoksissa noin 500 000 työasemassa.

Työasemat ovat pääosin Windows-pohjaisia. LibreOffice ei kuitenkaan syrjäytä Microsoftin Officea, vaan toisen avoimen koodin toimisto-ohjelmiston OpenOffice.orgin, jota koneissa on käytetty.

LibreOffice irtautui OpenOffice.orgista noin vuosi sitten. Tuolloin syntynyt Document Foundation koostuu OpenOffice.orgin vapaaehtoisten kehittäjien yhteisöstä.

OpenOffice.org on sittemmin esittänyt hätähuudon. Rahat uhkaavat loppua ohjelmiston kehittämiseltä.

Kommentit

    Näytä lisää