Applen palvelimet menivät jumiin latauksista

Julkaistu: , Päivitetty:

IPhonen ja iPadin iOS 5 -käyttöjärjestelmä tuli saataville keskiviikkona. Monet eivät päässeet lataamaan päivitystä.


Applen iOS 5 -käyttöjärjestelmän julkaisu ei mennyt putkeen. Applen tukipalstalla on paljon viestejä asiakkailta, jotka ovat epäonnistuneet päivityksessä.

Päivitys ilmestyi illalla Suomen aikaa iPhonelle, iPadille ja iPod Touchille. Monessa tapauksessa käyttäjät pystyivät lataamaan päivityksen, mutta itse asennus antoi virheilmoituksen, muun muassa InformationWeek kertoo. Joidenkin puhelimet ovat jopa lukkiutuneet käyttökelvottomiksi.

Apple ei ole selittänyt ongelmia. Näyttää siltä, että Applen palvelimet eivät kestäneet kuormaa, jonka asiakkaat aiheuttivat.

Asiakkailla oli vastaavia ongelmia vuonna 2008, kun Apple julkaisi iPhone 3G:n yhdessä iOS 2.0:n kanssa. Laitteiden aktivointi epäonnistui laajasti.

Uusi iPhone 4S julkaistaan ensimmäisissä maissa huomenna perjantaina. Applen toivotaan saavan järjestelmät kuntoon ennen sitä.

IOS 5 ilmestyy saataville, kunhan ensin päivittää iTunes-sovelluksen uusimpaan versioon. Käyttöjärjestelmää ryydittävät kuusi uutta sovellusta Newsstand, Reminders, Find My Friends, Cards, iTunes Movie Trailers ja AirPort Utility.

Henkilökohtainen digiavustaja Siri on kuitenkin omistettu vain iPhone 4S:lle.

Myös Applen iCloud-pilvipalvelu on saapunut yleiseen käyttöön. Palvelun tarkoitus on tehdä laitteiden kytkeminen tietokoneeseen turhaksi, kun käyttäjän kuvat, musiikki ja muut tiedostot ovat helposti saatavissa iCloudista.

Kommentit

    Näytä lisää