Romania shokissa Nokian lähdöstä

Julkaistu: , Päivitetty:

Nokian tehtaan sulkeutuminen johtuu kunnollisen ilmasillan puuttumisesta, romanialainen senaattori uskoo.


Tieto Clujn kännykkätehtaan sulkeutumisesta on tullut romanialaisille shokkina. Tehdas menee kiinni vuoden vaihteessa. Työt loppuvat noin 2 000 romanialaiselta.

Nokia avasi Romanian tehtaansa vuoden 2008 lopussa. Avajaisten yhteydessä silloinen tehtaanjohtaja hehkutti, että Nokia aikoo pysyä paikkakunnalla pitkään.

Romanialaiset ovat alkaneet etsiä syyllistä Nokian lähtöön.

Senaattori ja entinen maakuntahallinnon johtaja Marius Nicoara pitää syypäänä paikallisia viranomaisia ja etenkin kaupungin pormestaria. Paikkakunnalle ei tehty tarpeeksi investointeja infrastruktuuriin, kuten kunnolliseen kiitorataan.

– Nokian pitää päästä lähtemään täysillä lentokoneilla eri puolilla maailmaa ja koneiden täytyy tulla takaisin täynnä raaka-aineita. Nokia ei voi laskeutua Clujn kiitoradalle, Marius Nicoara sanoo Ziua Cluj-lehdessä.

Marius Nicoara kertoo lehdessä, miten hän aikoinaan neuvotteli puolitoista vuotta Nokian kanssa tehtaan saamisesta paikkakunnalle. Suunnitelmissa oli rakentaa hyvät kulkuyhteydet, kuten moottoritiet, kunnon kiitorata ja terminaalirakennus.

Uudesta lentokentästä ovat suunnitelmat ja piirrokset, mutta hanke junnaa paikoillaan. Viranomaiset eivät senaattorin mielestä ottaneet Nokian tarpeita vakavissaan.

Kommentit

    Näytä lisää