Ruotsalaisyritys haluaa olla kirjojen Spotify

Julkaistu:

Ruotsalainen Platify pyrkii palveluksi kirjankustantajien ja tablet-käyttäjien väliin. Kustantajille se lupaa helppoa tapaa saada e-kirjat lukijoille, lukijoita se koukuttaa yhteisöllisyydellä.


Ruotsalainen Platify-yhtiö aikoo soveltaa Spotify-musiikkipalvelun mallia kirjoihin.

Yhtiö on kehittänyt e-kirjojen jakelualustan, johon se pyrkii saamaan suuria kustantajia. Spotifyn tapaan kirjoja voi ostaa palvelusta. Yhtiö tarjoaa mahdollisuuden myös mainosrahoitteiseen malliin, joka olisi lukijalle ilmainen, kertoo E24-verkkolehti.

Platify aikoo tarjota kirjoja omassa palvelussaan. Se tarjoaa alustaansa myös kirjakustantamoiden omaan myyntikäyttöön ilman Platifyn nimeä.

Lukijoita Platify haluaa koukuttaa kehittyneillä toiminnoilla ja yhteisöllisyydellä. Palvelun kautta luettaviin e-kirjoihin voi tehdä kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja, joita voi jakaa muille palvelun käyttäjille. 

Lisäksi palvelussa voi keskustella muiden käyttäjien kanssa.

Platify pyrkii ensimmäiseksi Yhdysvaltojen suurille markkinoille. Alustan toimivuutta on jo testattu yhtiön aikaisemmin perustamassa ilmaisessa Lifty-palvelussa, jossa on ollut luettavana noin 2000 akateemista oppikirjaa.

Liftyä on voinut tähän mennessä lukea vain tietokoneella, mutta myös iPhone- ja Android -sovellukset on tarkoitus julkistaa lähiaikoina.

Yhtiön rahoittajina on eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia yksityissijoittajia.

Kommentit

    Näytä lisää