Ministeri potkii operaattoreita laajakaistarakentajiksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Asunto- ja viestintäministeri ei halua tinkiä sadan megan laajakaistahankkeesta eikä maaseudun kuituyhteyksistä, vaikka tarjouksia on tullut vain joka toiseen hankkeeseen.


Uusi viestintäasioista vastaava ministeri Krista Kiuru ihmettelee teleoperaattoreiden nihkeyttä osallistua laajakaistahankkeisiin ja valokuidun vetämiseen eri puolille maata. Sapiskaa saavat myös kunnalliset toimijat.

– Meillä on vireillä 230 hanketta. Vain puoleen hankkeista tuli tarjous, Kiuru sanoi keskiviikkona pitämässään ensimmäisessä mediatapaamisessa.

Kiuru sanoo, että niin operaattorit kuin kunnat pitää saada sitoutumaan entistä enemmän valokuituhankkeisiin. Kiuru yrittää keksiä, miten tarjouksia tulee lisää.

Yksi konkreettinen ehdotus hänellä on mielessä. Julkisen tuen osoittamista maakuntakohteisiin voitaisiin miettiä tarkemmin. Erityisen huonosti hankkeisiin on tullut tarjouksia Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla , Päijät-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa.

Itse sadan megan laajakaistahankkeesta Kiuru ei halua tinkiä.

Kiuru muistuttaa, että maassa on tehty iso poliittinen päätös, jonka mukaan nopeat laajakaistayhteydet ovat kaikkien saatavilla. Suomalaisista 95 prosenttia on markkinaehtoisesti tuotettujen palveluiden ulottuvilla. Loput viisi prosenttia jää julkisesti tuettujen palvelujen piiriin.

– Nettitikku ja satelliittiyhteydet eivät riitä, vaan tarvitaan nopeaa laajakaistaa, Kiuru muistuttaa.

Tänä syksynä Kiuru järjestää laajakaistahankkeisiin liittyvän välitarkastelun. Sen pohjalta hän miettii tarvittavia jatkotoimia.

Kommentit

    Näytä lisää