Android-sovelluksia taotaan tehokurssilla

Julkaistu: , Päivitetty:

Opiskelijat rehkivät sovelluksia matkapuhelinten Android-käyttöjärjestelmälle Lappeenrannan teknillisen yliopiston koodileirillä.
Ensi viikon kestävä Code Camp -intensiivikurssi päästää opiskelijat suunnittelemaan ja rakentamaan ohjelmistoja Motorolan ja HTC:n Android-matkapuhelimiin, yliopisto kertoo.

Teknisen asiantuntemuksen kurssille tarjoaa ohjelmistoyhtiö Digia, jonka kanssa opeteltiin QT-alustaa viime lokakuussa kolmessa muussa yliopistossa. Vastaavia koodileirejä on järjestetty useampia yliopistojen kesken. Lappeenrannassa keskityttiin lokakuussa rikkaisiin internet-sovelluksiin.

Digian mielestä avoimeen lähdekoodiin perustuva Android on helppo.

– Android yhdistää Linuxin ja Javan toimivaksi kokonaisuudeksi. Lopputuloksena on erittäin miellyttävä ohjelmistoympäristö, jonka oppimiskynnys on matala, toteaa kouluttaja Panu Puro Digialta.

Matkapuhelinten sovellusvillityksen sai aikaan Applen iPhone-puhelin, mutta muidenkin ohjelmistoalustojen pariin tunkee kehittäjiä. Heistä osa on saanut tarpeekseen Applen sovelluskaupan ajoittaisista hankaluuksista ja pienestä näkyvyydestä kaupan sovellusmassan keskellä.

Kommentit

    Näytä lisää