USA sai nokkiinsa EU:lta – Effi juhlii

Julkaistu: , Päivitetty:

Electronic Frontier Finland ry iloitsee Euroopan parlamentin päätöksestä jättää Yhdysvallat vaille eurooppalaisten maksutietoja. Yhdistys pitää päätöstä tärkeänä voittona kansalaisoikeuksille.


EU-parlamentti torjui torstaina niin sanotun Swift-sopimuksen. Se olisi päästänyt Yhdysvallat laajasti käsiksi eurooppalaisten maksutietoihin.

– Ei vain yksittäisiin, tarkasti rajattuihin tietoihin, vaan massiivisiin tietomääriin, ilman mitään kunnollisia oikaisumekanismeja, vastavuoroisuudesta puhumattakaan, arvioi Effin hallituksen puheenjohtaja Tapani Tarvainen tiedotteessa.

Effi on perustettu puolustamaan suomalaisten sähköisiä oikeuksia.

Kaapin
paikka


Effi soisi Swift-sopimuksen neuvotelleen EU:n ministerineuvoston nyt oppivan, että salamyhkäiset kerrotaan-vasta-kun-on-valmista -prosessit eivät käy päinsä. Euroopan parlamentti ei ole saanut nähdä valmisteltavaa Acta-kauppasopimusta, jolla voi olla merkittäviä vaikutuksia EU:n jäsenmaiden tekijänoikeuslakeihin.

– Tällä on varmasti vaikutusta Acta-sopimuksen sisältöön, ennustaa Effin hallituksen jäsen Ville Oksanen.

Kysyttäessä hän tarkentaa, että kynnys Actan hylkäämiselle painunee melko alas, jos Euroopan komissio onnistuu suututtamaan ihmiset etukäteen. Onko siis odotettavissa, että Actan sopimusteksti tuodaan ajoissa parlamentin nähtäväksi?

– Ihmettelisin, jos näin ei käy. Tässä on aika vahvat merkit siitä, että parlamentti aikoo näyttää kaapin paikan sekä komissiolle että ministerineuvostolle, Oksanen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää