Digitoday

Gartner varoittaa: Internet ei ehkä kestä sikainfluenssaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan nettiyhteydet saattavat kuormittua liikaa sikainfluenssan takia. Päivisin internetiä kuormittaisivat yhtä aikaa sekä yritykset että kotona sairastavat ja etätöitä tekevät.


Tutkimusyhtiö Gartnerin laskelma perustuu ennusteeseen, jonka mukaan jopa 40 prosenttia työvoimasta voi pahimmassa tapauksessa olla yhtä aikaa sairaana. 

Tutkimusyhtiön mukaan tämä voi johtaa nettiliikenteen rajuun kasvuun aamu- ja iltapäivän aikana. Nettiä käyttäisivät työpaikat, kotona sairastavat ja etätyön tekijät.

Normaalitilassa netin kuormitus on tasaisempaa, kun työkäyttö ja kotikäyttö ajoittuvat eri aikoihin.

Runkoverkot kestäisivät kyllä 40 prosentin kasvun, mutta Gartnerin mukaan pullonkauloja olisivat paikalliset verkot, niin sanotut viimeiset metrit runkoverkosta käyttäjien tietokoneisiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos saman paikallisen yhteyden päässä on paljon käyttäjiä, voi lisääntynyt liikenne hidastaa tai katkaista käyttäjien verkkoyhteyksiä.

Gartner neuvoo yrityksiä ja etätyötä tekeviä ottamaan käyttöön sovelluksia, jotka käyttävät mahdollisimman vähän verkkokaistaa. Lisäksi kiinteän nettiyhteyden lisäksi kannattaa valmistautua 3G- tai Wimax-yhteyden käyttöön.

Kommentit

    Näytä lisää