Digitoday

VR:n matkapuhelimet Soforin etähallintaan

Julkaistu: , Päivitetty:

VR-konsernin matka- ja älypuhelinten toimitukset ja etähallinta siirtyvät Sofor Oy:n ja sen pääyhteistyökumppani BLC Wireless Oy:n hoitoon. Tänä vuonna uuteen etähallintaan ehtii siirtyä yli tuhat puhelinta.


Sopimuksen mukaan Sofor Oy vastaa kaikkien VR-konsernin matka- ja älypuhelimien toimittamisesta, etähallinnasta ja vaihtopuhelinpalvelusta. Kahden vuoden sopimuksessa on kahden vuoden lisäoptiomahdollisuus.

Sopimus takaa, että kaikilla VR-konsernissa työskentelevillä on aina valmiiksi perusasennetut älypuhelimet käytössään. Soforin palvelut mahdollistavat muun muassa asetusten muuttamisen ja uusien ohjelmien asentamisen etätyönä kaikkiin puhelimiin samaan aikaan.

Tähän asti muutokset on tehty aina yhteen puhelimeen kerrallaan, mikä on ollut aikaa vievää ja hankalaa. Etähallinta mahdollistaa myös laitteen etälukituksen esimerkiksi varkaus- tai katoamistapauksissa.

– Sopimus mahdollistaa myös vaihtopalvelun, joka takaa esimerkiksi katoamistapauksessa käyttäjälle täsmälleen samanlaisen puhelimen samoin asetuksin jo seuraavana päivänä, toimitusjohtaja Jukka-Pekka Sorvisto Soforista kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puhelimia siirretään uuteen kuvioon niiden normaalissa uusimisjärjestyksessä. Tänä vuonna uuteen etähallintaan ehtii Sorviston mukaan siirtyä yli tuhat laitetta. Kaikkiaan VR:ssä on käytössä useita tuhansia matkapuhelimia.

Sofor on valtionhallinnon puitesopimustoimittajaksi päästyään ehtinyt tehdä Sorviston mukaan 6-7 etähallintasopimusta, muun muassa Eduskunnan noin 400 etähallittavasta puhelimesta. Käytössä on Intellisyncistä luopumisen jälkeen Fromdistancen tekniikka.

– Laitehallinta mahdollistaa älypuhelimen käyttäjille uusien palveluiden käyttöönoton turvallisesti ja nopeasti, myyntipäällikkö Michael Holm BLC Wirelessista sanoo.

BLC Wireless toimi kesään saakka nimellä Sofor Wireless. Siitä tuli huhtikuussa 2008 Savonlinnan Puhelimen tytäryhtiö. 

– Liikkuva työ tuo mukanaan uusia tietoturvauhkia. Nyt tehdyllä sopimuksella haluamme VR-konsernissa myös varmistaa, että mahdollisesti varastettu tai kadotettu matkapuhelin voidaan nopeasti etälukita, Janne Toukkari VR-konsernin tietohallinnosta toteaa.

VR-konsernin palveluksessa on noin 12 500 työntekijää. Se teki viime vuonna 1 530 miljoonan euron liikevaihdon.

Kauhavalla, Helsingissä, Vaasassa ja Tampereella toimiva it-alan palveluyritys Sofor työllistää konsernina noin 80 henkilöä. Soforin liikevaihto vuonna 2008 oli noin 6,8 miljoonaa euroa.

Kommentit

    Näytä lisää